Uus sündmuspaik ja festivalikeskus Merepaviljon, mis püstitati koos festivali produktsioonipartneri RGBga vanalinna vahetusse lähedusse mere äärde, sai ääretult positiivse vastuvõtu nii külastajatelt kui muusikutelt.
Festivali märksõnadeks olid uus Eesti ja Euroopa jazzmuusika, uued kontserdipaigad, aktiivsem suhe linnaelanike ja oma kuulajatega.

Muusika kõlas kümne päeva jooksul üle Eesti ja tõi palju värsket ja head loomingut kuulajateni, Klassikaraadio tegi mitmetest kontsertidest otseülekanded ning festivali meediatiim kajastas toimuvat Jazzkaare veebis ja Facebookis. Festivali peaesinejad Jan Garbarek Group koos India löökpillivirtuoosi Trilok Gurtuga ning Lizz Wright tõid rohkearvulise publiku ja võitsid kuulajate südamed jäägitult. Rekordarv kuulajaid Merepaviljonis, ligi 1400 inimest, nautisid Merepaviljonis legendaarse ansambli Brand New Heavies kontserti.

Väga positiivselt üllatasid Tingvall Trio ja Rudresh Mahanthappa kvartett. Publiku lemmikute hulka kuulusid ka Eesti muusikud – muuhulgas Oleg Pissarenko, Villu Veski-Tiit Kalluste NordicSounds koos külalistega, Joel Remmel trio, Raul Vaigla Aces of Basses, Duo Raivo Tafenau-Meelis Vind, Tõnis Mägi bluusikava ja galakontsert "Jazzis ainult tüdrukud" meie heade lauljataridega. Jazzkaare kontserte Tallinnas külastas 14 000 inimest.

Päikselise ilma ja Jazzkaare koostöös kujunes meeldejäävaks Kalamaja päev oma kümne erilise kontserdiga paikades Merepaviljonist Klaverivabriku ja Kalamaja pargini, päeva sündmusi külastas ligi 3000 linnaelanikku. Tallinna tänavatel, väljakutel, akendel, trammides ja kõikjal mujal võis neil päevil kohata musitseerimas ja vahetult kuulajaid üllatamas noori jazzmuusikuid ja bigbände - enam kui 40 linnaruumisündmusest osa üle 3000 inimese.

Teistes linnades tõid mitmed kontserdid täismaja ja väljaspool Tallinna oli kontserdikülastajaid samuti ligi 3000, Viljandis toimus 5 kontserdiga festival Jazzkaareke. Kuuendat korda jagati jazziauhinnad - Elioni jazziauhinna pälvis eesti populaarsemaid jazzmuusikuid Villu Veski, noore jazzitalendi preemia läks trummar Kaspar Kallustele ja jazziedendaja preemia sai Viljandi kontserdikorraldaja Aivar Trallmann.