"Veel üleeile oli meil alla kümne loo," ütles ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet Publikule. "See on samas nii inimlik, et kõik jäetakse viimasele minutile. Kõigepealt võideldakse loo viimistlemisega ning seejärel õues jää ja lumega ning nii jõudis viimane vastuvõetud lugu meile kell 15.03! Siis tõmbasime piiri."

Seda, et lugudesaak kesiseks jääb, konkursikorraldajad ei arvanud. Normeti sõnul oli neil ka varem teada, et mitmed lood on valmimas. 

"Helistasime koos produtsent Heidy Purgaga läbi ka mitmeid muusikuid ja heliloojaid ning kutsusime neid lugusid tooma. Neid ei pidanud ka palju keelitama, sest eelmisel aastal alustatud Eesti laulu konkursil on hea maine," kinnitas Normet.

155 saadetud loo hulgast valitakse nädalajooksul välja kümme lugu, mis osalevad Eesti laulu lõppvõistlusel. Konkursi eesmärk oli tuua esile uut eesti muusikat ning võitja saata Eestit esindama 2010 aastal Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Eesti laul 2010, Eurovisiooni Eesti finaal,on ETV eetris 12. märtsil, kus selgub, milline laul sõidab Eestitesindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse. Eestifinaalvõistlus toimub sel aastal Nokia Kontserdimajas avalikukontserdina.