Kogu teekond sai aga Aleni sõnul alguse poolteist aastat tagasi, kui ühe supermarketi kassas astus tema juurde mees, võttis kotist raamatu, kirjutas sinna autogrammi, ulatas selle Alenile ning kadus teadmatusse. “Lubasin endale, et loen seda mõnel sobival hetkel ja asetasin raamatu teleri kõrval hunnikusse, kuhu oli kogunenud juba paras virn sarnase saatusega raamatuid,” meenutab Alen.

Koroonaaeg oli aga tema jaoks täiesti muusikavaba – soovi luua ja salvestada ei olnud ning olukord tundus perspektiivitu, muusik ei võtnud pea 2,5 kuud isegi kitarri kohvrist välja.

Ühel õhtul töölt koju jõudes otsustas ta aga enda sõnul pühendada aega iseendale ja lugeda midagi uut. “Päike paistis kuidagi eriliselt sellele raamatule ja otsustasin viimaks seda sirvida,” räägib ta, kuidas avas Rait Michalski raamatu “Sada poeetilist lindu” ning vaimustus sellest. “See, kuidas Rait Michalski asju ütleb ja kui lauldav on tema luule, see on eriline. Kui jõudsin kolmanda luuletuseni, võtsin kohvrist kitarri ja viisistasin selle.”

Nii kirjutaski Alen muusika Eesti luule peale ning sellest sündiski suvepoeesia “Tüdruk” ja uus laul. “Olete kõik oodatud kuulama ja olge terved,” ütleb Alen.

Suvepoeesia “Tüdruk” toimub 22.-30. juulil üle Eesti. Kaasa teevad Karl Juhan Laanesaar löökriistadel ning Priit Sootla klahvpillidel.

Kuula uut laulu allpool!