Ühel aprillikuu õhtul 26.04.2020 said ühes Tondil asuvas prooviruumis esimest korda kokku neli meest, kellel karantiiniaegsest koduspassimisest kõrini ja tuline soov Eesti muusikamaastikul midagi uut korda saata. Need tüübid olid Tanel Laidna, Elmar Liitmaa, Valdur Viiklepp ja Henri-Hannes Sell. Tuldi kokku, et katsetada paari demo, mida oli eelnevalt üksteisega vahetatud.

Kokkumäng kõlas suurepäraselt. Juba kaks päeva hiljem salvestas bänd vanas heas Linnahalli stuudios esimene singli “Minu jaoks parim”. Mõned nädalad hiljem valmis samast loost ansambli esimene muusikavideo. Bänd annab esimese singli “Minu jaoks parim” koos muusikavideoga välja esmaspäeval. Rock Grupi nimeks sai Fööniks.

Ansambli frontman ja vokalist Tanel on seni laiemat tähelepanu saanud kui telesaate “Su nägu kõlab varsti tuttavalt” viimase hooaja osaleja. Fööniksi kogenuim liige Elmar on eelkõige tuntud kui ansambli Terminaator endine kitarrist. Valdur on bassi mänginud koosseisudes Ziggi Wild, Ikevald Rannap jm. Trummar Henri-Hannes samuti Ziggi Wildis ja mitmetes muudes muusikaprojektides.

Ansambel Fööniks käib viimase paarikümne aasta Eesti pop-rokk bändide koorekihi jälgedes, esitades meloodilist eestikeelset rokkmuusikat nagu teeb Terminaator, Smilers, The Sun jne. Taneli sõnul on kandvaks visiooniks põhimõte, et bändi saatel saaks nii jaanipeol karata ja kaasa laulda kui ka rokk-klubis näppu visata.

Kindlasti võib leida muusikalisi paralleele ka legendaarse Eesti rokkbändi Terminaatoriga. Elmari sõnul on see paratamatu, kuna ühest küljest on ta ise Termika ekskitarristi mitmete aastate jooksul termika nägu kujundanud, teisalt on Tanel olnud alati suur termika fänn. Mehed ise leiavad, et siiski on Fööniksil oma isikupärane käekiri olemas ja spetsiaalselt sarnasusi otsida pole mõtet. Lugusid kirjutavad kõik bändiliikmed, mis teeb loomingu meeldivalt mitmekesiseks.

Bänd ei kavatse peale singli väljaandmist suvepuhkusele jääda. Aktiivselt tehakse proovi esimese kauamängiva lugude salvestamiseks. Plaan on debüütplaat välja anda juba sügisel. Meeste sõnul on Fööniksil juba olemas tunnise kontserti jagu kava.