"Maru" on mõnusalt gruuvi ja suvise minekuga träkk, mille kohta loodetavasti peab paika üldtuntud ütlus "kaua tehtud kaunikene".

"Tõtt-öelda mul vist nii positiivse ja hoogsa minekuga laulu polegi veel varem olnud, niiet üllatan iseennastki," ütles Grete.

Singel ilmus koos 90ndate hõngulise muusikavideoga, kus lisaks Gretele
figureerivad ka neli väga komput ning tuntud eesti meesmuusikut: Joonas Mattias Sarapuu, Rainer Meinart, Carlos Roos ja Silver Haugas.

Esmakordselt kasutati Grete videos ka uudset Eestis valminud autokraana süsteemi "Boriss", milega saab sõidu pealt filmida väga keerulisi ja võimsaid kaadreid. Sama süsteemi kasutati ka mullu suvel Christopher Nolani filmi "Tenet" võtetel Tallinnas. Eestis arendas selle süsteemi välja ettevõte Fookus Pookus.

"Kõlab klišeena, ent üle väga pika aja tunnen tõesti, et selle träki näol on tegemist 110% minuga, nö minu uuema soundi, energia ja vibe’iga ning need paar aastat eneseotsinguid, eelkõige just muusikuna (samas ka naisena), on justkui vilja kandnud - vähemalt mu enda jaoks, mis lõppkokkuvõttes, ma usun, on ju kõige olulisem. Loodetavasti tajuvad seda ka mu armsad kuulajad," rääkis Grete Paia.

Paial on hea meel, et "Maru" loos on väga olulisel kohal live-instrumendid - bass ja kitarr - mis lisavad kogu üleüldisele kõlapildile tugevalt elu ning päris emotsiooni.

"See on kindlasti suund, mida soovin ka järgmiste lugude puhul jätkata," lisab ta.

Laulu lüürikaga seoses on Gretel samuti vahva seik. Nimelt on "maru" olnud Gretel juba pikemat aega parasiitsõna - maru vahva, maru tuus, maru äge jne.

"Aapo seda ei teadnud tollal, kui neid sõnu kirjutas, kas ta seda praegugi teab - ega me pole seda teemat otseselt arutanud - ent maru tore on, et sain oma nö lemmiksõnale nüüd päris oma laulu. Kift kokkusattumus," kommenteerib Grete.

Mis Gretet ennast võib-olla ehk praeguses eluetapis enim iseloomustab ning juhib, on järgnev fraas: "Kinni mind pidada ei või, üle kriitilise jõu on see."