Videos avaldab Dave Grohl oma eesmärgi dokumentaali loomiseks ja kuulda on ka esimesi viisijuppe, mida võib leida Foo Fightersi veel nimetamata kaheksandalt albumilt, mis ilmub novembris Roswell/RCA alt. Põgus pilguheit HBO tulevasele doku-sarjale kajastab seda, kuidas kujunes nende albumi lindistamine läbi kaheksa legendaarse ja omapärase ajalooga linna.

"Ma võtsin välja Ameerika muusika sugupuu ja paljastasin selle juured, et leida inspiratsiooni järgmise Foo Fightersi albumi jaoks", ütles Grohl bändi seni ambitsioonikaima ettevõtmise kohta.

Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett ja Pat Smear süvenesid iga linna muusikalisse ajalukku ja kultuurilisse tausta. Linnadeks olid Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle ja Washington DC. Nad pesitsesid igas linnas kõige olulisemates stuudiotes otse sündmuste keskel ja lindistasid igas linnas ühe laulu, kaasates iga kord ka mõne kohaliku legendi. Dave Grohl ootas sõnade kirja panemisega alati viimase hetkeni, et olla kindel, et on enne igast linnast võtnud kõik, mis võtta annab.

Grohli 2013. aasta režissööri filmidebüüt, ülemaailmselt tunnustatud Grammy-võitja "Sound City", tähistas inimfaktori olemasolu muusika loomisel ja salvestamisel. "Foo Fighters: Sonic Highways" on autori sõnul "teekonna kroonika meie muusika identiteedi lahti arutamisel, mitte lihtsalt meie seni ambitsioonikaim muusika projekt. Aee on Sound City steroidide all."

Dave`i aus suhtumine muusikasse ja inspiratsiooni oli see, mis tagas "Sound City" kaubandusliku edu, saavutades erakordse 100%-lise reitingu Rotten Tomatoes lehel, kus see tõusis esimesele kohale iTunes`i dokumentaalide tabelis. Igas episoodis süvenetakse konkreetse linna identiteeti ja sellesse, kuidas see mõjutas sealseid muusikuid nende algusaastatel ning nemad omakorda mõjutasid oma kodulinna kultuurilist struktuuri. Iga artist, kes sarjas kaasa teeb, sõltumata žanrist ja asukohast, alustas kõigest tavalise lapsena, kel suur unistus muusikat teha ja maailmas läbi lüüa.

"Foo Fighters: Sonic Highways" läheb HBOs eetrisse Foo Figtersi 20. aastapäeval. Dokumentaali eesmärk on aidata uue põlvkonna muusikuid. Sarja lõi Dave Grohl Roswell Filmsile, mis on osa Roswell Recordsist, mis omakorda vastutab Foo Fightersi muusika väljaandmise eest, mis on produtseeritud koostöös James A.
Rota, John Ramsay, ja Therapy Studios`iga ja on kirjutatud Mark Monroe ja Dave Grohl`i poolt.