Igal aastal auhinnaga Panus Eesti Muusikasse ühte artisti, kes oma nime juba kuldsete tähtedega Eesti muusikaajalukku kirjutanud. Kui Eesti Muusikaauhindade nominendid ja võitjad valib välja žürii, siis selle auhinna saaja otsustavad EMA taga seisva Eesti Fonogrammitootjate Ühingu liikmed.

Panuse eest Eesti muusikasse on juba varem tunnustatud Anne Veskit 2014. aastal ja Ivo Linna pälvis selle auhinna aastal 2008. Armastatud artistid räägivad videos, milliseid emotsioone see auhind neis tekitas.

"Tühja sa nüüd ise oskad seda panust hinnata, mis sa elu jooksul andnud oled. Ju siis teised teavad paremini ja ju nad leidsid, et see oli õige hetk mulle see auhind anda,“ ütleb Ivo Linna. „Aga mul oli tuline hea meel küll. Ma ikka näen seda auhinda iga päev kapi otsas ja olen mõelnud, et sellel on tegelikutl päris suur kaal. Mäletan, et kui see üle anti, mul põlv ikka korralikult värises.“

Anne Veski meenutab, kuidas rahvas tõusis püsti ja plaksutas. „Vot siis oli küll tunne, et ju siis ikka on midagi ära tehtud. Tore o,n kui sinu tehtud tööd on hinnatud ja see on rahvale korda läinud,“ lausus lauljanna.

Eesti Muusikaauhinnad 20. juubeli gala toimub 25. jaanuaril Saku Suurhallis, lavale on oodata läbi aegade suurimat artistide hulka, esinevad Trad.Attack!, Liis Lemsalu, Miljardid, NOËP, Genka, Arop, Reket, Beebilõust ja 5miinust, Ott Lepland, Tanel Padar, Púr Múdd, Nexus, Pedigree, Lexsoul Dancemachine, Jüri Pootsmann, Lepatriinu, Rainer Ild. Esinejate nimekiri täieneb veelgi. Õhtut juhivad Eda-Ines Etti ja Karl-Erik Taukar. Galast teeb otseülekande Kanal 2. Kuid kahtlemata saab suurema elamuse osaliseks kohapeal, piletid on müügil Piletilevis.