"Kontsert jättis väga sügava mulje," alustas Tartu linnapea Urmas Klaas muljetamist. "See koosnes kahest osast, esimene osa oli pühendatud küsimusele, miks ma armastan Eestit. See koosnes tuntud armastuslauludest ja Kaarel Tamra esivanemate pärand liigutas publikut pisarateni. Teises osas oli Eesti laulude seast valitud välja 16 kõige retromat. Publikul oli palju äratundmisrõõmu ja võib uhkusega öelda, et E STuudio ja Elleri tütarlastekoor kannavad auga Tartu linna esinduskooride tiitlit."

Küsimusele, kas selline kontsertetendus sobiks ka vabariigi aastapäevale vastas linnapea, et see oleks väga sobilik: "Kahjuks on koorid sel ajal Austraalias rõõmustamas Austraalias elavaid eestlasi. Loodan küll, et selliseid võimalusi tuleb veel ja veel."

"Tütarlastekoor ja E Stuudio on Tartu linna esinduskollektiivid, seega me vaheajal juba Külli Lokkoga mõtlesime sellele, et sünnipäeva-aasta jooksul luua selliseid võimalusi, et rohkem inimesi ka Tartus sellest osa saaksid," oli Klaas linna esinduslaulikute üle uhke.

Kontsertlavastuse sidusid ühtseks tervikuks Anne-Mai Tevahi kirjutatud tekstid, mida sai laulude vahel kuulda.

Vaata ka uhket pildiseeriat kontserdist!