Need kaks nii välimuselt kui olemuselt täiesti erinevat härrasmeest on parimateks sõpradeks ja lahutamatuteks kaaslasteks juba aastaid. Üks sündis Peterburis, teine Koreas ja seda kummalist sünergiat tõestavad Youtube'is laineid löövad videod. Klassikalise muusika abil naerutatakse publikut pisarateni ja see ongi nende eesmärk!

Naerda sai ka Publiku toimetus, sest videointervjuu vältel ajas viks ja viisakas viiuladaja Igudesman oma sõpra pianisti mööda tuba taga ja mässis endale telefoniaparaati ümber pea. Soovi peale mõnd muusikalist pala kuulda, esitati vilepilliviis ja näperdati teleripulti. Aga nüüd täispika intervjuu kallale!

Olles Igudesmanile ja Joole helistanud, jääb esiti mulje, et mehed on surmtõsised. Olles uurinud, miks mul uut 5D Skype'i pole, hakkab siiski selguma, et minuga tehakse nalja. "Seda on Sulle vaja lihtsalt selleks, et saaksid tunda, kui hästi ma värskelt duši alt tulnuna lõhnan...ja kui halvasti lõhnab pesemata Igudesmas," kaebab Joo kaaslase peale.

Kui jõutakse ühele poole nägelemisega, kes kaadris keskel olla tahab, saavad lõpuks ka mõned küsimused vastatud. "Me tunneme üksteist 12-aastasest alates, aga sõpradeks hakkasime 13-aastaselt," tutvustab Igudesman pika sõpruse algust. "Ma vihkasin teda alguses südamest!" näitab ta Joo peale näpuga. "Ah ma sain lihtsalt kõik tüdrukud alati endale," muigab too. Klassika!

Õnneks nad enam üksteist ei vihka, vaid lausa armastavad, sest järgmisena selgub, mis asja muusikaga ajada tahetakse. "Meile piisab maailmavallutusest!" kuulutab Joo. "Ainult et see sünnib klassikalise muusika abil," lisab ta juurde. "Me ei tee nalja muusika üle, vaid mõnitame leebelt vaid seda viisi, kuidas tänapäeval klassikalist muusikat esitatakse," jätkab ta.

"See kõik on jube igav, kuidas kõik istuvad reas, hirmus ilusti riides, kanged nagu küünlajalad ning kardavad vales kohas plaksutada!" kirub Joo. "Klassikaline muusika saab olla ju ka lõbus, põnev, naljakas, tõsine," loetleb ta. "Mis Sa arvad, et Mozart, Beethoven ja Brahms olid mingid surmtõsised vennad või?" pahvatab ta naerma.

Järgnevad värvikad iseloomustused sellest, kuidas Beethoven olla käinud keset esinemist publiku hulgas kuulajate klaasist veini joomas, kuidas omaaegsed popmuusikud Rahmaninov, Brahms, Bach ja Mozart tõmbasid publiku käima mustkunstitrikkide, naljade ja sellise publikusuhtlusega, nagu tänapäeval ollakse harjutud nägema rokkkontserdil.

Igudesmanil ja Jool ei ole maailmas konkurente, ent neile ei meeldi, et nii on. "Tänu meile huvitub noorem generatsioon rohkem muusikast! Muidugi me tahame, et meiesuguseid humoriste oleks rohkem," kinnitab Igudesman, kui parajasti endale telefoniaparaati ümber pea mässib. "Kui klassikalisele muusikalie lihtsalt mingi trummibiit taha panna, siis oleks ju veidi mahe või mis?" nendib ta retooriliselt.

Eestis on noorsandid käinud ka varem ning tähelepanu...üks Youtube'i hitt nimega "Where is the remote control?" ("Kus on kaugjuhtimispult?" toim.) on filmitud lausa Tallinas. "Mäletan, et teil on seal üks hotell," meenutab Igudesman. "Ja siis üks surnuaed kah!" täiendab Joo ning lisab, et see on väga tore, sest surnuid tuleb ausatada. "Mozart on ju surnud," põhjendab ta. Ning järgneb pikk arutelu, kas Johann Sebastian Bach on ikka surnud või mitte.

Tänasele kontserdile tulles on Igudesmanil ja Jool jõuda elu ja tervise juures ning siinkohal soovivad nad saata Eesti rahvale ka tervituse ja põhjenduste nimistu, miks vaja on sellele kontsrdile tulla. Toimub see igatahes Estonia kontserdisaalis täna kell 19.00. Põhjenduseks toovad nad selle, et oleme Baltikumi lahedaim rahvas ning kuna meie riik algab E tähega. Vaata!

Vaata ka Eestis filmitud sketši!