Üllatusi on Rabarocki juubeli puhul varuks mitmetel Eesti bändidel. Selle aasta võimas Reunion tuleb B.D.Ö. poolt, kes püüdleb suisa Guinnessi rekorditeraamatusse – Rabarockil astub üles maailma kõige suurema
heavy metal
bänd, väidetavaltastub koosseisus üles ligi 40 liiget.

Kaasa teeb näiteks Vanilla Ninja, Evelin Samuel, Mihkel Raud, Kiur Aarma, Robert Vaigla ja paljud teised. Pedigreega liitub Rabarocki esinemiseks taas asutajaliige Leslie Laasner (Leslie Da Bass, HU?).

No-Big-Silence kingib ära õnnelikule Rabarocki kontserdi kuulajale muusikainstrumendi, mida kasutati bändi värske albumi “Starstealer” salvestusel ja mida kasutatakse ka sellel samal kontserdil. Kosmikud kordavad Tartu Levimuusikapäevadel furoori tekitanud etteastet koos Joel Steinfeldtiga

Rabarocki teise päeva juhatab sel korral sisse Heviaeroobika. Kell 12.30 astub Saaremaa lavale treener Elisabeth Kodusaar ja koos temaga löövad festivaliplatsil elu käima veel kümme sitket ja väledat heviplikat, et uniste hevimeeste laupäev täie hooga käima tõmmata. Elevusttekitav heviaeroobika sündis rokiklubis Tapper ja on täiesti uus nähtus kogu maailmas.

Festivali ööklubi on sel korral massiivne, Järvakandi Kaubamaja kujundatakse ümber hiigelööklubiks, kuhu ehitatakse sisse lava ja kogu klubivarustus. Uhiuue klubi direktoriks ja õhtujuhiks on legendaarne rokitaat Riho Baumann – seik mis ka igati sümboolne – just Baumanni juhitud EÜE rühm selle Kaubamaja ka kunagi ehitas. Öö staarideks on uues klubis meeleolukas Soome peobänd Pepe Deluxé, eesti rokk-räpi legend Toe Tag ja John Peeli lemmikud Röövel Ööbik. Peoplaadid võtavad kaasa DJ Mart Juur ja DJ Hämäläinen.

Rabarocki esinejad sellel aastal on Anthrax (USA), Gary Numan (UK), Ladytron (UK), KMFDM (GER), Static-X (USA), The Wildhearts (UK), Robots in Disguise (UK), Viikate (FIN) ja A.Human (UK). Kodumaistest artistidest on esindatud Pantokraator, Metsatöll, Kosmikud, Velikije Luki, Pedigree, No-Big-Silence, Popidiot, B.D.Ö. ja Zetod.

Järvakandis viiendat korda toimuv Rabarock avab muusikasuve 12. ja 13. juunil. Eelmisel aastal külastas festivali 12 000 muusikasõpra. Lisainfo festivali kodulehelt.