Üles astuvad Kosmikud, Kolumbus Kris, Blacky, Winny Puhh, Taak, JMKE ja teised.

Rock Ramp ööklubides kinos Rubiin 18. ja 19. juulil esinevad PlekkSaapad, Kulo, Pööloy Gläänz ning hulk tegusaid noori rokibände. Kahel päeval kokku saab näha ja kuulata 18 bändi.

Vähem kui nädal enne Viljandi Pärimusmuusika festivali on rokihuvilisel publikul põhjust Viljandisse tulla.

18. juuli õhtul avatakse kohalikus kinos Rubiin Rock Ramp ööklubi ja õhtu jooksul käivad lavalaudadelt läbi legendaarsed tegijad Kulo ja Pööloy Gläänz, õhtu naelaks on kollektiiv nimega PlekkSaapad ning oma vürtsi lisab sellele kohalik bänd Obikas, esineb ka vahvate noorte bänd Reside 72.

Pärast kosutavat und Rock Rambi telklaagris annab 19. juulil pärast kella 15.00 avalöögi festivali pealaval Viljandimaa Noortebänd 2008 võitja ansambel SeeMe. Välikontserdil Viljandi Lossimägedes Teisel Kirsimäel näeb esinemas tuntud ja tuntust koguvaid Eesti bände Kosmikud, Blacky, Kolumbus Kris, Winny Puhh, JMKE, Taak, Rockhouse ja Psychoterror.

Bände aitab maha hõigata Genka.

19. juuli hilisõhtul pärast välikontserti on taas põhjust seada sammud kino Rubiini poole, kui Rock Ramp´i ööklubis hoiavad kirgi üleval noored Eesti bändid: Börte, Pilvikud, Faasinihe ja Nirvana Jam. Varajaste tundideni välja mängib meeleolukat rokkmuusikat VJ Taat.

Selle aasta uuendusena on Rock Rambil oma telklaager, mis asub festivalipaiga vahetus läheduses, Esimesel Kirsimäel. Rock Ramp ööklubid kinos Rubiin pakuvad mõnusat öist äraolemist. Ka toimumise kuupäevad on ilmastikuolusid silmas pidades vägagi külastajasõbralikud.

Rock Ramp oli 1980-ndatel ja 1990- ndatel aastatel üle-Eestiliselt tuntud rokifestival, mis 1996 aastal varjusurma vajus. 2007 aastal taaselustunud ühepäevasel kontserdil esines kokku 6 bändi, teise hulgas Vaiko Eplik ja Eliit, Traffic ja ka sellel aastal esinev Winny Puhh. Varasemalt on Rock Rambil esinenud ka Kolumbus Kris; JMKE ja Pööloy Gläänz.