Järgmine Viljandi pärimusmuusika festival leiab aset vähem kui aasta pärast — 23.-26. juulini 2009. Tänavune pärimusmuusikapidu oli pühendatud näppepillidele, uue festivali teema avalikustatakse septembris, teatas festivali pressiesindaja.

XVI Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogrammis oli 74 kontserti, kokku sai kuulata 28 Eesti ja 15 välismaist muusikakollektiivi. Piletimüügi järgi osutusid menukaimateks kontsertideks Eesti esinejatest Untsakad, Vägilased, Svjata Vatra, Zetod, Oort ja Gjangsta, välismaa kollektiividest meelitasid enam publikut Flook Inglismaalt, Tbilisi ja Merani Gruusiast, Paco Serrano Hispaaniast ja Fernando Stern ning Alejandro Soto Tšiilist.

Lisaks kohale tulnud külastajatele sai tänavust Viljandi pärimusmuusika festivali jälgida ka interneti otseülekande ning Elioni DigiTV vahendusel. Internetist jälgis festivali kokku 10 500 inimest, Elioni DigiTV vahendusel sai sellest osa 14 550 peret, mis on neljandik Elioni DigiTV klientidest, kellel oli võimalus erikanalit vaadata.

Ühtlasi lõppes festivali viimase päevaga ka suur heategevuskampaania „Aita Aita!”, mille käigus koguti annetusi Pärimusmuusika Aida ehituseks ning sisustamiseks. Kaks aastat kestnud heategevusaktsiooni käigus koguti Pärimusmuusika Aida ehituseks üle 1,2 miljoni krooni, sellest 45 000 krooni tänavuse festivali lõpetanud tänukontserdi „Ando ja sõbrad” ajal.