Palju õnne! Raadio 2 kuulajad valisid just sinu bändi albumi Eesti ajaloo parimaks - mida selline tiitel sulle ja bändile tähendab ja mida sellised tabelid muusikutele annavad?

Ennekõike oli suur üllatus. Kõik meie liikmed viibisid Internetist eemal vahepeal ja polnud lõpuni kursis ettevõtmisega ja nüüd kui see välja tuli, on väga tore. Väga rõõmustav ja ülev tunne.

Tiitel andis meile toreda koosviibimise Raadio2s pärast otsesaadet. Mingit pinget see ei tekita kindlasti - järgmine plaat on ju salvestatud ja loodame, et ka edaspidi lähme inimestele korda. 

Oled sa analüüsinud ise, mis on teie menu saladus, mida vastvõidetud tiitel ka kinnitab?

Ennekõike on see muusika piireületav võime, mis ei küsi vanust ega muid küsimusi, mis lihtsalt tuleb lainega peale. Teine asi, miks arvan, et oleme kaunis tahetud, on see, et oleme ausad oma olemises ja muusikas - need asjad käsikäes on soodne pinnas inimestele meeldimiseks.

Kriitikute tabelis saite 15. koha, mis ka kaunis tulemus. Aga kumb on olulisem, kas rahva või kriitikute tunnustus?

Arvamustega on, nagu on, ja kriitikud on ka lõpuks vaid inimesed, kes teevad otsuse oma maitse baasil. Selline albumite, lugude ja bändide järjekorda panek on suhteliselt meelevaldne tegevus. Ma pole kindel, kas seda peaks üldse tegelikult tegema.

Rahva hääletus on ilmselt autentsem. Meie lõppkokkuvõttes mängime ennekõike inimestele - see on kõige tähtsam ja näitab, et meil on õnnestunud mängida muusikat, mis läheb inimestele korda ja kõnetab neid. See teeb meile kahttlemata rõõmu. Kui kontserdil on inimesi, on see päeva lõpuks see, mille nimel muusikat teeme.

Milline on Sinu isiklik Eesti muusikaajaloo lemmikalbum?
Nii ei saa küsida! See on ajas muutuv: väiksena oli mu lemmik Rock Hotel. "Ämbliku" laulu sõnum läheb siiani korda ja ma alati tõstan ämbliku turvalisse kohta tänaseni, hoian neid. Siis tuli 88. aastal Ultima Thule plaat, mida kuulasin ja mis on minu jaoks märgiline. Ja siis tuli Claires Birthday...

Millal uut Ewert and The Two Dragonsi plaati ooodata on?

Siis kui aeg on küps. Mida suurem on firma, seda suuremad on rattad, mis asju ringi ajama panevad - kive ja kaikaid pole, lihtsalt üks etapp plaadi väljatulemise rituaalist on tehtud, aga sellele järgneb palju muud - kujundus ja kuidas ja kus avaldada. Kõik on töös.

Lõpetuseks küsimus, mille vastust ootavad paljud: millal teid esinemas taas näha võib?

Homme ja ülehomme Belgias, Eesti kontserti plaani pole, aga tuleb kindlasti - on alati tulnud ja tulemata ta ei jää!