Teisest poolfinaalist pääsesid edasi Eesti, Rumeenia, Moldova, Iirimaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Taani, Austria, Ukraina, Sloveenia ja Rootsi laulud.

Võistlust kommenteerinud Marko Reikop märkas pärast "Rockefeller Streeti" saalis keskmisest pikemat aplausi ning ka Düsseldorfi Arena pressikeskus elavnes Getteri esituse ajal märgatavalt.
Getteri esinemise järjekord oli eriline selle poolest, et meie laulule eelnes saates paus. Võimalik, et ka see aitas teiste seast välja paista.

Teise poolfinaali esinemisjärjekord:

1. Bosnia ja Hertsegoviina: Dino Merlin — Love In Rewind

Dino trumbiks on tagasihoidlikkus. Tema kirjutatud on ka (nüüdseks enam mitte kasutusel olev) Bosnia ja Hertsegoviina hümn.

2. Austria: Nadine Beiler — The Secret Is Love

Austria on pärast kolmeaastast pausi Eurovisioonil tagasi! Seda peamiselt tänu reeglite muutusele ehk žürii kaasamisele.
Nadine võitis 2003. aastal kohaliku superstaarisaate ning Düsseldorfis viibides on üks kõvemaid spordisaalis kasutajaid. Teadagi, miks.

3. Holland: 3JS — Never Alone

Hollandlased saabusid Eurovisioonile oma laevaga! Kolme joti ehk Jan Dullesi, Jaap Kwakmani and Jaap de Witte tähelend sai kolm aastat tagasi kohalikus baaris alanud spontaansest esinemisest.
Mehed kardavad, et finaali mitte saades lüüakse nad kodumaal risti.

4. Belgia: Witloof Bay — With Love Baby

Ainukesed Eurovisioonil, kes ühtegi instrumenti peale inimhääle ei kasuta. Witloof Bay salarelvaks on beatboxi geenius RoxorLoops. Kahjuks neid erilisteks favoriitideks ei peeta.

5. Slovakkia: TWiiNS — I’m Still Alive

Slovakkia kahtles samuti pikalt, kas võistlusele tulla. Lõpuks tulid 24-aastased identsed kaksikud Daniela and Veronika Nízlová, kes elavad tegelikult Los Angeleses.

6. Ukraina: Mika Newton — Angel

Laulja on tulnud riietusstiili koha peal ainult kaasaja peale välja. Teda peetakse Eurovisiooni üheks ilusaimaks esinejaks. Passis on tema nimeks Oksana Stefanivna Hritsai.

7. Moldova: Zdob și Zdub — So Lucky

Moldova valitsus lubab võidu puhul neile miljon leud (59 000 eurot). Zdob și Zdubi laval nähtavad mütsid on saanud moldovlaste rahvuslikuks huumoriobjektiks.

8. Rootsi: Eric Saade — Popular

Sellel aastal on rootslased oma esinemist väga põhjalikult ette valmistanud. Ericu isa on liibanlonlane ja ema rootslanna.
Kurjad keelde on aga lugu mitmel korral plagiaadiks kuulutanud.

9. Küpros: Christos Mylordos — San Aggelos S’Agapisa

20-aastase Christose esinemisoskust on kritiseeritud kui mitte kõige lihvitumat. Helilooja on veelgi noorem ehk 18-aastane Andreas Anastasiou.
Loo koreograafia pidavat lauljale suisa haiget tegema. Põhjus on saabastes.

10. Bulgaaria: Poli Genova — Na Inat

Poli on öelnud, et ei jõua kuidagi lavale pääsemist ära oodata. Ta laulab bulgaariakeeles ning on tegelikult Eurovisiooni lauluvõistluse lavale üritanud juba kolm aastat pääseda.
Tema teiseks kireks on tegelemine Unicefi saadikuna heategevusega.

11. F.Y.R. Makedoonia: Vlatko Ilievski — Rusinka

Vlatkol endal oli, nagu lauluski, kuum suhe Venemaalt pärit tüdrukuga. Olles ise tõsine rokkar, kahtles ta mitte-rokiliku "Rusinkaga" avalikkuse ette tulemises.

12. Iisrael: Dana International — Ding Dong

Pärast 13-aasta tagust võitu on Dana tagasi! Prantsuse moelooja Jean Paul Gaultier pakkus talle kaheksat kleiti ning neist kaks pakkis ta Eurovisioonile kaasa. Üheks peamiseks eesmärgiks on tal seekord Eurovisiooni melu nautida ning... mitte kukkuda.

13. Sloveenia: Maja Keuc — No One

19-aastane Maja on teatanud, et tal pole mingisugust lavanärvi sees. Õhkkond olevat palju intiimsem väikeses õhkkonnas.
Mingi närv siiski on, sest Maja kardab samuti kukkuda ja seetõttu magab oma suurtes saabastes, et nendega harjuda. Nimelt käis ta kohalikus talendisaates nende tõttu käpuli.

14. Rumeenia: Hotel FM — Change

Hotel FM-i solist David Bryan on tegelikult Suurbritanniast pärit karaokestaar, kes omal ajal avastati kaubanduskeskusest, kus ta parajasti esines.
Mees sattus ka eht-inglaslikku seksivideoskandaali. Paar sponsorit vahetus, aga suuremaid jamasid ei tekkinud.

15. Eesti: Getter Jaani — Rockefeller Street

Meie oma Getter! Paljude arvates kindel finaali pääseja. Sven Lõhmuse sõnul olevat Getter väga rahulik ja igati valmis.
Kas kordub sama, mis kümme aastat tagasi?

16. Valgevene: Anastasia Vinnikova — I Love Belarus

Anastasia on muusikamaailmas uustulnuk. Tema esimene lugu "Born in Belarussia" keelati eelnevalt avaldamise tõttu ning uus lugu kirjutati valmis kolme päevaga. See olevatki eelmisest parem saanud.

17. Läti: Musiqq — Angel In Disguise

Lauljad Marats Ogļezņevs ja Emīls Balceris on teatanud, et ei unusta iialgi oma esimest esinemist 2009. aastal, sest kumbki ei suutnud suurest pingest suud lahti teha.
Must-valgete esinemiskostüümide tõttu narrivad kaasmalased neid pingviinideks.

18. Taani: A Friend In London — New Tomorrow

Taanile on seekord võitu ennustatud, kuid Eurovisiooni-entusiasmi A Friend In London algselt ei tundnud. Võimalik, et asjale on kaasa aidanud järjekordsed alusetuks osutunud plagiaadisüüdistused ning ega indie-bändid tõesti tihti euroviisudele ära "eksi".

19. Iiri: Jedward — Lipstick

19-aastaste kaksikvendade Johni ja Edwardi soengud olevat kindlustatud miljonile eurole!
Vendadele andis võistlusele oma autogrammiga õnnesärgi kaasa Katy Perry.

Getteri etteaste:

FOTOD: