Elektroonilise popi kooslus I Wear* Experiment on juba mõnda aega ilma teinud nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel muusikaväljal. Neid on kiitnud rahvusvahelised muusikaväljaanded nagu Louder Than War, The Line Of Best Fit ja MTV Iggy. Oma viimase avaliku kontserdi sellel aastal annab bänd järgmisel nädalavahetusel Tallinna Lauluväljakul toimuval Madfest Festivalil. Selle südmuse puhul ajasime juttu bändiliikme Hando Jaksiga.

Kes on Hando Jaksi, Mikk Simson ja Johanna Eenmaa?
Johanna Eenma on I Wear* Experimenti laulja, stiilifilter ja lisaks sellele ka ametilt stilist. Mikk Simson on trummar ja trummiõpetaja ning lisaks sellele 1/3 IWE manageerimisjõust. Hando Jaksi teeb suurema osa IWE lugude algideedest, mängib sünte ja kitarre ning on 1/3 bändi manageerimisjõust.

Saite tuntuks Eesti Laul 2016 konkursil. Mis on kõige suurem õppetund, mis sellelt karussellilt kaasa võtsite?
Kõige suurem õppetund on see, et peab kindlaks jääma oma visioonile ja kasutama maksimaalselt ära kõike, mida Eesti Laulu võistlus endast pakub.

Mida peate I Wear* Experiment’i siiani kõige suuremaks saavutuseks?
Ma arvan, et kõige suuremaks saavutuseks on "Patience" album, sest selle albumiga tegime väga suure arenguhüppe nii muusika kirjutamise, saundivaliku, salvestamise kui ka produktsiooni osas. Samas – see kogemus kindlasti ei lase meil loorberitele puhkama jääda, sest mida rohkem sa õpid ja arened, seda rohkem saad sa aru, et kui vähe sa tegelikult tead.

Lähete teist aastat järjest Aasia tuurile. Kuidas tekkis selline võimalus?
Me võtsime umbes aasta tagasi riski ja sõitsime Koreasse esinema Zandari Festivalile, mis on Tallinn Music Week'i laadne showcase festival. Meie esinemised seal läksid üle ootuste hästi ning jäime silma paljudele. Lisaks sellele on meie management töötanud 2 aastat igapäevaselt selle nimel, et meie muusika jõuaks Jaapani, Korea, Hiina kuulajaskonnani ja selle tulemus ongi see, et lähme kolmandat korda Aasia tuurile.

Kuidas võrdleksite Eesti publikut Aasia publikuga?
Kui väga jämedalt üldistada, siis Aasia publik kuulab rohkem ja Eesti publik nõksutab end rohkem. Ja kui veel jämedamalt üldistada, siis vahet ei ole – kui bänd laval suudab publiku oma oma oleku ja muusikaga kaasa viia, siis kuulab ja nõksutab publik ükskõik millisel kontinendil.

Kus on I Wear* Experiment viie aasta pärast?
Viis aastat tagasi ei osanud me unes ka näha, et täna on meil võimalus anda kontserte erinevates Euroopa pealinnades ja Aasias, nii et see, kus oleme viie aasta pärast, seda teavad vaid tähed.