Bändi ajaloo pikimat ja tähtsaimat tuur algab New Mexico osariigis, kus lisaks teistele kontsertidele esinetakse ka mainekal maailmamuusika festivalil ¡Globalquerque!.

"Alustasime eelmisel aastal koostööd agentuuridega nii USA-s kui ka Tšiilis ning see tuur on kõigi osapoolte jaoks väga oluline samm edasi. Nagu iga asja puhul, ongi just see algus kõige raskem ja me ei oodanud, et nii kiiresti meievahelisest koostööst midagi sünnib. Aga juba peatselt sõidamegi ja kusjuures ametlike tööviisadega," rõõmustab bändi kitarrist Jalmar Vabarna. “USA turule sisenemine on bändi rahvusvahelise karjääri arendamisel ülimalt oluline.”

Peale kontserte New Mexicos ning Los Angeleses sõidab bänd Tšiili. Selle aasta veebruaris esmakordselt Tšiilis käinud ja väga sooja vastuvõtu osaliseks saanud bänd rõõmustab Ladina-Ameerika fänne kolme kontserdiga Conceptionis ja Santiagos.

Külalisena Trad.Attack!’i Santiago kontsertidel astub üles Tšiili laululooja ja bändi hinnangul ülimalt andekas muusik Nano Stern, kes on korduvalt esinenud ka Eestis Viljandi pärimusmuusika festivalil. "Nano on meie väga hea sõber ning ootame väga temaga lava jagamist Tšiilis, kus ta on suur staar," sõnas bändi esinaine Sandra Vabarna.

Trad.Attack!’i USA tuur jätkub Californias, kus esinetakse kaunis rahvuspargis toimuval Joshua Tree Music Festivalil. Viimased 10 päeva veedab Trad.Attack! USA idarannikul: kontserte antakse New Yorgis, Lakewoodis, Philadelphias ning mainekas Kennedy Keskuses Washingtonis. Tuuri lõpetab LEAF Festival Black Mountainis.

Tuuri graafikuga saab tutvuda bändi kodulehel www.tradattack.ee ning bändile saab järgneva kuu aja vältel kaasa elada sotsiaalmeedia vahendusel.

USA ja Tšiili tuuri toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) projekti „Ansambel Trad.Attack! eksporditegevuse arendamine 2017–2018.“ raames.

Trad. Attack!