„Korraldusmeeskonnale laekunud info alusel tehti kindlaks, et Uku Suviste esitatud loo „Jagatud öö“ sõnad on varem kõlanud Indrek Kalda laulus “Päevadega valgust — sinuga armastust,” mis on ilmunud juba 2006. aastal,” räägib konkursi produtsent Heidy Purga. "Meil ei ole siinkohal muud võimalust, kui lugu konkursilt eemaldada. Reeglid on kõigile teada.“

Küsimusele, miks eksimust juba varem ei avastatud, vastab produtsent, et lugude esitajad võtavad konkursile tulles vastutuse ja annavad kinnituse, et nende palad vastavad kõigile reglemendi nõuetele.

„Eesti ja maailma muusikavaramu on põhjatu ning kõigile esitatud teostele ammendava taustaanalüüsi tegemine oleks ebareaalne ettevõtmine,“ räägib Purga. Küll aga võetakse tema sõnul tõsiselt kõiki põhjendatud kahtlusi, mida ka kontrollitakse.

KUULA LUGU:

Nimetatud ajaline nõue, mille vastu eksiti, tuleneb otseselt Eurovisiooni rahvusvahelisest reglemendist, mida peab konkursi organiseerimisel arvestama. Eemaldatud pala asemele uut lugu ei tule, sest toimunud on juba saadetesse loosimised, proovid ja salvestused. Poolfinaalis võistlevad seega üheksa laulu, millest viis pääsevad finaali.

Eesti Laul 2011 teine poolfinaal toimub 19. veebruaril telemajas. Otseülekanne jõuab ETV ekraanile kell 21.35. Võistluse finaal peetakse 26. veebruaril Nokia Kontserdimajas.

Teises poolfinaalis astuvad seega üles:

1. Rahu, ainult rahu — Sõpruse puiestee ja Merili Varik
2. St. Cabah — Shirubi Ikazuchi
3. My Melody — Sofia Rubina
4. The Storm — Mimicry
5. Valss — Orelipoiss
6. Second Chance — Tiiu Kiik
7. Smile — MID
8. Hopa’pa-rei! — Ithaka Maria
9. All & Now — Rolf Roosal