„The Crimson Idol“ on W.A.S.P.’i viies kauamängiv, mille muusikaajakiri „Metal Hammer“ hääletas 20. parima kontseptuaalse albumi sekka. Plaadi laulutekstid räägivad mõistuloo enesehävitamise tungist vaevatud rock’n’rolli ikoonist nimega Jonathan Steele ja heidavad kriitilis-sürrealistliku pilgu muusikatööstuse telgitagustesse ning noort artisti varitsevatele ohtudele.

Sarnaselt eelmisel suvel toimunud Metallica kontserdile, kus tuli esitlusele terve „Master of Puppets“ album, kõlavad ka 25. novembril „The Crimson Idoli“ pealt kõik lood (õiges järjekorras!) algusest lõpuni ja lisaks näidatakse suurel ekraanil seni veel avaldamata videolõike, mis võeti üles juba aastal 1992, eesmärgiga valmistada plaadi teemal täispikk film. Kontserdi viimases osas mängitakse fännide rõõmuks ära rida tuntud hitte varasematelt ning hilisematelt albumitelt.

Ansambli liider Blackie Lawless räägib „The Crimson Idoli“ kohta järgmist: „See plaat on üks äärmiselt keeruline jutustus, mis on täis sümboleid ning eufemisme, mis ütlevad teismelistele üht ning täiskasvanutele teist ja on seetõttu värsked neilegi, kes kuulavad plaati uuesti alles kümne aasta pärast. Ma ei tahtnud kirjutada rämpstoitu kõrvade jaoks, vaid luua midagi märksa püsivamat ja väärtuslikumat.“

Blackie Lawless on kirjutanud valdava enamuse bändi loomingust, on tuntud kui energiline show-mees, kes omal ajal laenas mitmeid lavakujunduslikke elemente Alice Cooperilt ja The Who’lt ning vürtsitas neid verise liha loopimisega publiku sekka ning piinapinkidele tõmmatud alasti modellidega laval. Seetõttu sattus W.A.S.P. loomulikult mitmesuguste komblusorganisatsioonide põlu alla ja polnud harvad juhud, kui nende kontserdid politsei poolt katkestati või sootuks ära keelati.

W.A.S.P. nautis 1980-aastatel tohutut publikumenu ning oli tollal üks tuntumaid rokipunte ka Eestis, kuuludes senini paljude tollal karjääri alustanud muusikute lemmikbändide hulka.

Juba järgmise nädala lõpus aset leidva kontserdi piletid hinnaga 550 krooni on müügil kõigis Statoili teenindusjaamades ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

NB! Kontserdi erakorralise loomu tõttu on 25. novembril Rock Cafés rangelt keelatud kõiksugu fotoaparaadid, videokaamerad ja helisalvestusvahendid. Keelatud on pildistamine ka mobiiltelefonidega ning turvameeskonnal on õigus selle korra vastu eksijad kontserdilt eemaldada!