Itaalia edukaima artisti tiitliga pärjatud Zucchero saabub taas Eestisse pärast 13-aastast pausi. «Aeg läheb nii ruttu, ma mäletan nagu oleks see kõik alles eile olnud. Eesti inimesed ja südamlik vastuvõtt Tallinnas olid fantastilised! Eesti publik on rõõmsameelne ja sõbralik. Sellist asja ei saa unustada. Mina nautisin seda kontserti täiega!» avaldas muusik muljet.

Zucchero (sündinud Adelmo Fornaciari) karjäär muusikas on alates 1980. aastate algusest kulgenud pidevas tõusujoones. Erinevalt paljudest tänastest popkuulsustest ei võlgne ta oma edu eest muusikatöösturitele palju. Itaalia ühe kuulsaima muusiku edu põhineb esialgu tema enda loodud lauludel, kus on rokki, bluesi, souli, r&b, klassika- ja poppmuusika elemente. Zucchero kauamängivaid on müüdud maailmas üle 40 miljoni koopia. Tema eelmise sajandi lõpus ilmunud albumid on tänaseni Itaalia muusikaajaloos müüdavaimate plaatide hulgas.

«Iga riik kingib igale põlvkonnale ühe laulja, kes seda riiki esindab. Näiteks esindab Bruce Springsteen sel moel Ameerikat ja Bono Irimaad. Zucchero on aga kõigile kogu maailmas tuntud kui Itaalia hääl,» ütles Zucchero kohta Sting.

2010. aasta novembris nägi ilmavalgus Zucchero uus kauamängiv «Chocabeck». «See album jutustab mu juurtest. Lood on nagu elukatkendid tavalisest pühapäevast - koidust loojanguni, külas kus olen üles kasvanud. Plaat räägib elust maal, veinitootmisest ja võimalusest nautida lihtsaid asju ja hetki. Muusika on rahvusvaheline keel ja pole tähtis, mis keeles lauldakse. Muusika annab emotsiooni ja mõtte edasi ka siis, kui sõnadest aru ei saa. Minu jaoks on muusika nagu sõnadeta suhtlemine, kus instrumendid kannavad mõtte edasi ja kus võib selgelt tajuda kurbust, rõõmu ja armastust,» kommenteeris muusik.

Pärast uue albumi ilmumist siirdus Zucchero maailmatuurile, mille raames külastab 10. aprillil ka Eestit. «Loomulikult kõlavad kontserdil nii uued lood kui ka mitmed vanad lemmikud aga tervikuna on see nagu pidu – meie naudime omi tegemisi laval ja ma loodan, et mulle tekivad Eestis ka uued fännid, kellega koos saame ühiselt seda aega nautida,» lisas Zucchero.

Homme õhtul avab Nokia Kontserdimaja uksed 18:00, kontsert algab kell 19:00.

Piletid Zucchero Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti. Piletihinnad algavad 32 eurost.