Piletid Zucchero Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki reedel, 13. jaanuari hommikul kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti.
FBI ConcertClubi liikmed saavad pileteid osta juba alates kolmapäevast, 11. jaanuarist. Kontserdiklubi liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee

«Iga riik kingib igale põlvkonnale ühe laulja, kes seda riiki esindab. Näiteks esindab Bruce Springsteen sel moel Ameerikat ja Bono Irimaad. Zucchero on aga kõigile kogu maailmas tuntud kui Itaalia hääl», ütles Zucchero kohta Sting.

Zucchero (sündinud Adelmo Fornaciari) karjäär muusikas on alates 1980. aastate algusest kulgenud pidevas tõusujoones. Erinevalt paljudest tänastest popkuulsustest ei võlgne ta oma edu eest muusikatöösturitele palju. Itaalia ühe kuulsaima muusiku edu põhineb esialgu tema enda loodud lauludel, kus on rokki, bluesi, souli, r&b, klassika- ja poppmuusika elemente.

Oma loomingusse on õnnestunud Zuccherol kaasata paljusid erinevaid žanreid esindavaid tippstaare. Koos Luciano Pavarotti, Tom Jonesi, Ronan Keatingi, Sheryl Crow, Dolores O'Riordani ja Miles Davisega on Zucchero duette esitanud, koos B.B. Kingi, Joe Cockeri, The Rolling Stonesi, Queeni, Vangelisi, Anastasia ja Michael Jacksoni on ta lava jaganud, üheskoos Eric Claptoni, Bono ja Stingiga lugusid kirjutanud. Paul Youngiga koos lauldud kuulus hitt «Senza Una Donna» on juba 20 aastat üks enim mängitud lugusid raadiotes üle maailma. Muusikalegend Ray Charles ütles Zucchero kohta: «See mees on äärmiselt talendikas, tal on fantastiline hääl ning võib olla on ta üks parimaid muusikuid kellega mul on olnud õnn koos töötada».

Zuccherot peetakse ka tuntud tipptenori Andrea Bocelli «avastajaks». Just Zucchero tõi Bocelli ellu olulise pöörde, kutsudes noore tenori 1993. aastal endaga kaasa Euroopa turneele. «Bocelli on võrratu! Ta pole tavaline tenor, temas on HING», rääkis Itaalia muusik. Zucchero on läbi aastaid aktiivselt osa võtnud mitmest heategevusüritustest ja projektidest – sealhulgas «Pavarotti & friends» galast, «Live 8», «46664: Give 1 minute of your life to AIDS» ja Punase Risti heategevuskontsertidest.

Zucchero kauamängivaid on müüdud maailmas üle 40 miljoni koopia. Tema eelmise sajandi lõpus ilmunud albumid on tänaseni Itaalia muusikaajaloos müüdavaimate plaatide hulgas. 2010. aasta novembris nägi ilmavalgus Zucchero uus stuudioalbum «Chocabeck», mis on produtseeritud koos Don Wasi (Rolling Stones, Bob Dylan) ja Brendan O'Brieniga (Pearl Jam, Bruce Springsteen). Inglisekeelsete lugude sõnu on kirjutanud Iggy Pop, Roland Orzabal (Tears for Fears) ja Bono (U2). «See album jutustab mu juurtest. Lood on nagu elukatkendid tavalisest pühapäevast - koidust loojanguni, külas kus olen üles kasvanud. Plaat räägib elust maal, veinitootmisest ja võimalusest nautida lihtsaid asju ja hetki», kommenteeris muusik.

Pärast uue albumi ilmumist siirdus Zucchero maailmatuurile, mille raames külastab ta aprillis ka Eestit. BDG Musicu tegevjuhi Eva Palmi sõnul Zucchero Tallinna kontserdi läbiviimise koha valimisel pole ta sekunditki kahelnud. «Eelmisel aastal õnnestus mul külastada Zucchero hetkel käiva maailmatuuri kontserti Itaalia väikses linnas nimega Lucca. See oli siiras, meloodiline, kaasakiskuv ja väga «itaalialik» kontsert. Zucchero tämber sobis ideaalselt nii rokkivate lugude kui ka unistama panevate ballaadide esitamiseks. Zucchero muusika on lihtne ja aus, tema hääl puudutab su hinge ja suvine Lucca elas oma superstaarile tundeküllaselt kaasa, lauldes kaasa kõiki lugusid peast. Paljudes riikides esineb Zucchero suurtel areenidel, kuid olen veendunud, et hubane ja hea akustikaga Nokia Kontserdimaja saal sobib Itaalia suurmeistri kontserdi jaoks suurepäraselt», lisas Palm.

Itaalia superstaar Zucchero esineb koos oma bändiga 10. aprillil Tallinnas, Nokia Kontserdimajas maailmaturnee «Chocabeck World Tour» raames.

Piletid Zucchero Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki reedel, 13. jaanuari hommikul kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti. Piletihinnad algavad 40 eurost.