Zucchero karjäär muusikas on alates 1980. aastate algusest kulgenud pidevas tõusujoones. Erinevalt paljudest tänastest popkuulsustest ei võlgne ta oma edu eest muusikatöösturitele palju. Itaalia ühe kuulsaima muusiku edu põhineb esialgu tema enda loodud lauludel, kus on rokki, bluesi, souli, r&b, klassika- ja poppmuusika elemente.

Oma loomingusse on õnnestunud Zuccherol kaasata paljusid erinevaid žanreid esindavaid tippstaare. Koos Luciano Pavarotti, Tom Jonesi, Ronan Keatingi, Sheryl Crow, Dolores O’Riordani ja Miles Davisega on Zucchero duette esitanud, koos B.B. Kingi, Joe Cockeri, The Rolling Stonesi, Queeni, Vangelisi, Anastasia ja Michael Jacksoni on ta lava jaganud, üheskoos Eric Claptoni, Bono ja Stingiga lugusid kirjutanud. Paul Youngiga koos lauldud kuulus hitt «Senza Una Donna» on juba 20 aastat üks enim mängitud lugusid raadiotes üle maailma.

Publik tegi Zuccheroga intervjuu, milles vestlesime muusikuga nii tema mõjutustest kui tulevikuplaanidest.

Kuna Teie muusika peamised mõjutavad on vähemalt üldsuse hinnangul gospel, bluus ja klassikaline rokkmuusika, siis äkki selgitate, kuidas on Teie looming ajas muutunud?

Ma olen tõesti nüüdseks juba pikka aega kaadris olnud ja rõhutan, et olen ikka veel noor! Ma ei oska oma loomingulisuse kasvu või kahanemist eriti objektiivselt hinnata, kuid olen vanemaks saades leiutanud uusi inspiratsiooniallikaid. Tõepoolest, ma saan endiselt mõjutusi bluusist ja rokist, kuid ma arvan, et olen aja jooksul pöördunud pigem tagasi juurde juurde kui liikunud kuhugi mujale. Püüan oma esituses endiselt olla energiline, kuid tänapäeval on rohkem vaja panustada ka show-elementidele.

Kuidas suhtute ACTA'sse? Kas peate muusika internetist tasuta alla laadimist aktsepteeritavaks?

Ei pea. Inimesed peaksid muusika kuulamise eest ikkagi maksma, sest muusikutel on raske uut loomingut peale toota, kui neile selle eest ei maksta!

Kaua Te Eestis olla plaanite?

Oi, ma tahaksin olla nii palju kauem kui ette nähtud on! Tuuril olles ongi alati see probleem, et ei näe seda, mida tahaks ja peab juba järgmisse kohta edasi liikuma. Käisin 13 aastat tagasi viimati Teil külas ja kindlasti oleks huvitav näha, mis kõik selle ajaga muutunud on.

Oi kui kahju, muutunud on meil tõepoolest palju! Kuid järgmise küsimuse juurde minnes - kas itaalia keeles laulmist loete mõnevõrra enda eeliseks tuntuse kogumisel? Sest on ju näiteks Sting pidanud Teid Itaalia roki esindajaks umbes nagu Bruce Springsteen esindab Ameerikat?

Muidugi on mainstream muusikasse murdmine võõrkeelsel lauljal palju keerulisem kui inglise keeles laulvatel artistidel, kuid ma ei saa kurta. Arvan, et mul on vedanud!

Milliseid Eesti artiste te nimetada oskate?

Kahjuks ei ole ma Eesti muusikutega tutvunud, kuid plaanin seda kindlasti teha!

Vaata Zucchero esinemise stiilinäidet!