Järgmisel esmaspäeval kell 18 algab Lauluväljakul kontsert, kus astuvad üles Ott Lepland, Uku Suviste, Koit Toome ja Liisi Koikson. Leplandi sõnul tegi talle ettepaneks seal üles astuda just Tallinna sprodi- ja noorsooamet koos Allfilmiga. "Esitame tuntud filmimuusika lugusid erinevatest hitfilmidest läbi aegade," lubab Lepland.

"Minu meelest on see sümpaatne, et ühte Hollywoodi filmi Eestis osaliselt filmitakse. Usun, et see on Eestile heaks reklaamiks ja kindlasti meelditab siia uusi külastajaid, kes pole võib-olla varem meie riigist midagi kuulnud," on ta pigem rahulolev ning sõnab, et kogu võtetesagin tema käimisi ja tegemisi kuidagi mõjutanud ega häirinud ei ole.

Veel reedel ei olnud kultuuriprogramm paigas ja info vaid see, et toimumas on neli sündmust. Pühapäeva varahommikul saabus ajakirjanikeni täpsem pressiteade selle kohta, millal ja mis toimub. Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Manuela Pihlap tunnistab, et kuna suurfilmivõtete lepe sündis viimasel hetkel, siis selle korralduse ja teavituse aeg on piiratud ja väga üürike. "Kasutame teavituseks kõiki linnameedia kanaleid ja panustame reklaamile, millega loodame sihtrühmani jõuda." Küsimusele, kui palju inimesi nii lühikese etteteatamisega kohale meelitada loodetakse, sõnab Pihlap, et kuna tegu on vabaõhuüritusega, on inimeste hulka raske prognoosida.

„Lasnamäe filmisuvi“ nimelise programmi raames toimub kokku neli uut ja erilist sündmust:

09. juuli kl 18.30 – „Jaan Roose Laagna tee ületus slackline’i lindil“ – närvekõditav show Lasnamäe tuiksoonel, Laagna teel.

15. juuli kl 18.00 – „Filmimuusika Suurkontsert“ lauluväljakul – eesti, vene ja maailma filmiklassika hitid Eesti tippartistide esituses. Väravad avatakse kell 17.

18. juuli kl 15.00 – „Kivila pargi festival“ – festival toob Kivila parki kokku spordi, kunsti, muusika, põnevad atraktsioonid, söögi ja joogi.

20. juuli kl 12.00 – „Pae pargi perepäev“ – kogupere sündmus vahvate töötubade, atraktsioonide, lasteetenduste ja Uku Suviste kontserdiga.

Liikluspiirangud Laagna teel

Režissöör Christopher Nolani filmi „Tenet“ võtted toimuvad Laagna teel 10. juulist kuni 21. juulini, mille jooksul tuleb ette liikluse peatamist Laagna teel.

Filmivõtete perioodil jääb tavaliiklus Laagna kanalis avatuks esmaspäeviti ja teisipäeviti. Lasnamäele suunduv suunavöönd on suletud 10.-14. ja 17.-21. juulil. Kesklinna sõidusuunal saab tööpäevadel hommikuti kuni kella 10.00-ni kesklinna. Kell 10.00 kuni 15.30 on Laagna tee suletud.

Kesklinna sõidusuund muudetakse Lasnamäele suunduvaks sõidusuunaks ning avatakse linnast väljumiseks kell 15.30 tööpäeviti 10.-12. ja 17.-19. juulil. Nädalavahetustel 13.-14. ja 20.-21. juulil on Laagna tee suletud.

Laagna teed ületavad sillad on avatud, v.a sulgemised kuni 5 minutiks ohutuse tagamiseks (õhusõidukite madallennud).