Kolme kullaga on seni edukaim olnud Eve Virkkunen. Eesti koondise pesamuna, 17-aastane Vladislav Zubel saab ette näidata kaks kuld- ja ühe hõbemedali, mis on ülihea tulemus, kuna tuletagem meelde, et võistlustel osaleb enam kui 1100 ujujat 27 riigist!

"Keegi pole õnneks veel ära külmunud ja tuukrid hüppavad vette juba ka siis, kui näevad, et võistleja tempo on aeglustunud," räägib kohapeal viibiv Delfi fotograaf Marko Mumm. "Pärast ujumist ei saa paljud enam korralikult käia ja vajavad kaaslase tuge, samuti ei saa osad ise basseinist väljatulemisega hakkama, sest lihased on kangeks muutunud," kirjeldab ta riskantset spordiala.

Reeglite kohaselt ei tohi end kokku millegagi määrida, mis kehatemperatuuri langemist võiks aeglustada. "Keelatud isegi sooja saamise eesmärgil üks väike niiöelda terav teha enne vette hüppamist," muidab Mumm ning täpsustab, et asi tegelikult nii hull pole, sest ujumise järgselt saab kohe tünnisauna ja kuumaveevanni minna.

"Kohal on ka kiirabi, kuid nende abi peaaegu vaja ei läinud ja nii said meedikud abi osutamisel asemel hoopis ise võistlust pealt vaadata ja ühel arstil oli isegi väike sülekoer põues kaasas," räägib fotograaf. "Õhtul hakkas jäätuma basseini purre, kus ujujad stardiks valmistusid. Ja muide, kõige üllatavam oli, et ükski ujuja ei teinud teist nägugi, kui pidi vette ronimam jäi mulje nagu polekski tegemist nulli lähedase veetemperatuuriga," ei jõua ta ujujate raudset närvi ära imestada.

Vaata meeleolukat galeriid!