Järjekorranumbriga 16 Muhu tulevikumuusika festival „Juu Jääb“ on selleks korraks möödanik. Festival kestis viis päeva, kontserdid toimusid Kuressaares, Abrukal ja Muhus. Villu Veski sõnul kuulusid peaesinejate hulka Daniel “Pipi” Piazzolla Argentiinast kui ka nigeerlasest laulja Ola Onabule Londonist. Viimane astus üles oma kavaga Nautses laupäevaõhtusel kontserdil.

Esinejate hulgas oli palju muusikuid nii meilt kui mujalt ja peakorraldaja Villu Veski sõnul püüdsid nad teha kõik, et kontserdid oleksid silmapaistvad. Nii olid esinejate hulgas klubidšässiartist Georg Levin Saksamaalt, souli viljelev Londoni laulja Faye Houston, Villu Veski, Hedvig Hanson, Andre Maaker, Peedu Kass, ansambel Mai Group, Marilyn Jurmani bänd Mantra Gora ja paljud teised. Laupäeval päevane kontsert oli „Sajandi sada võttekohta. Eesti film 100“.

Kuulda ja jälgida sai laval tuntud Eesti lauljaid ia näitlejaid.
Esinesid Jaan Sööt, Lauri Nebel (tuntud Timmuna filmist „Siin me
oleme“), Hanna-Liina Võsa, Rain Simmul, Voldemar Kuslap, Jüri Makarov.
Kontserti juhtis Artur Talvik. Peale kontserti avati mälestustahvel
Koguvas pühendatuna Eesti filmi sajandale aastapäevale.

Koguva saarel toimus ka öökino, välja sõideti Kõinastu saarele Koguvas traktori järelhaagises ja sõit kestis ligi tund aega. Saarel vaadati filmi „Siin me oleme“. Festvali külastas laupäeva õhtul Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves koos perega.

Vaata pilte!