Galeriis nähtavad kaadrid on pärit Helsingis tänavatelt ja sadama lähistelt parkidest. Fotograafi sõnul algas õhtu rahulikult, kui nii lõbusad tudengid, rahumeelsed perekonnad, kostümeeritud vigurvändad kui ka rahulikud vanemad inimesed ühinesid rõõmsas tähistuses. Probleemi ei valmistanud ka lademetes maha lennanud taara, sest see korjatakse märkamatult ja järjekindlalt ruttu ära. Nii saavad pärast Vappu-pidustusi ilmselt ka vaesemad inimesed taara-rahast mõned päevad veidi rikkalikumalt einestada.

"Šampust ja muud alkoholi voolab ojadena, veini juuakse otse pakist ja kotist ja pudelist. Liiklus on peatänavalt eemale suunatud ning rahvas on äärmiselt lõbusas tujus," kirjeldas Delfi fotograaf Eero Vabamägi õhtu alguses. "Politsei ei pööra hetkel veel alkoholi tarbimisele mingit tähelepanu, kuid neid võib märgata iga nurga peal valvsal pilgul jälgimas. Küllap peo edenedes tuleb mõne ebaadekvaatsema pidulisega ka rinda pista, praegu on väga purjus vaid mõned üksikud vastutulijad," ennustas ta.

Nagu oodata oligi, läks pidu lõpuks täiesti üle käte. "Ööklubide järjekorrad on üle mõistuse pikad, mõni lausa pool kilomeetrit," kirjeldas Vabamägi. "Pole vahet, kas naine või mees, urineeritakse kõikjale. Kuna alkoholi enam ei müüda, siis on mitu inimest tulnud minult küsida, ega alkoholi pole müüa," muigas ta. "Politseil tundub parajalt tööd olevat, sireenid kaiguvad tänavail üsna vahetpidamatult."

Vaata täielikku galeriid 30.mai Vappu pidustuselt: