Eesti publik võttis filmi vastu suurte kiidusõnadega. Filmi režissöör Stanislav Govoruhhin kiitis publiku võimet huumorit lahti mõtestada. “Võib öelda, et huumor ühendab rahvusi. Mul on hea meel näha, et film võeti kohaliku publiku poolt hästi vastu ka Eestis,” sõnas Govoruhhin.

Filmis arstiametit pidav Lembit Ulfsak peab filmile ainest andnud Sergei Dovlatovi “Kompromissi” väga heaks kirjanduseks. “Vaataja jaoks on seda huvitavam, et film on üles võetud peamiselt Tallinnas,” avaldas Ulfsak. “Govoruhhin on hea käega režisöör, kellega on hea koos töötada,” lisas Ulfsak, kes on mänginud ka 86. aastal linastunud mängufilmis “Kapten Granti otsinguil”.

Stanislav Govoruhhini (79) uus draamasugemetega must-valge komöödia põhineb 1972–75 Tallinnas elanud ja töötanud ajakirjaniku Sergei Dovlatovi biograafilisel jutustusel „Kompromiss“. Film jutustab ajastust, mil võideldi õiguse eest teha end loominguliselt kuuldavaks kõikehõlmava kontrolli kiuste. Filmi peaosa kannab Ivan Kolesnikov, kaasa löövad Svetlana Hodchenkova, Sergei Garmash ning eesti näitlejad Tõnu Kark, Alo Kõrve, Kaire Vilgats, Elina Purde, Kristo Viiding ja Kärt Tammjärv. Mitmed näitlejad on filmi panustanud oma häälega, sh. Merle Palmiste, Henrik Normann ning Diana Klas.

Stanislav Govoruhhin (78) on näitleja, stsenarist, režissöör, duumasaadik ning endine presidendikandidaat. Tema käe all valmisid sellised linateosed nagu "Tom Sawyeri seiklused", "Kümme väikest neegrit", "Kapten Granti otsinguil", "Vorošilovi polgu laskur", "9. rood", "Kohtumispaika muuta ei saa".

GALERII ERILINASTUSELT:

VAATA FILMI TREILERIT: