Võistlesid naisterahvad, kes on juba saanud vanaemaks, ja kaunitarid vanuses 45+. Võistlusel oli neli vooru. Sealhulgas esinesid finalistid Kaja Mäerand (Kuristiku) disaineririietes ja toimus ka talendivoor. Õhtukleidivooru jaoks pakkus kleite showroom Kleidibutiik.ee.

Kategoorias Classic (kaunitaarid 45+) pälvis krooni ja tiitli 49-aastane Jana Haas. Janal on 5 last, ta on tervisesportlane, võtab osa ka maratonijooksust. Erilist tähelepanu pöörab kaunitar tervislikule toitumisele.

Kõige ilusama vanaema tiitli pälvis 48-aastane Svetlana Giterman. Svetlana tegeleb fitnessiga, töötab sekretärina ühes pealinna firmas. Tal on 3-aastane lapselaps.

Rahvalemmiku tiitli pälvis 52-aastane Natalja Sahharova Tallinnast.

Võitjad said õiguse esindada Eestit rahvusvahelisel konkursil Grandma Universe/Classic Universe 2020, mis leiab aset jaanuaris Bulgaarias. Facebookis toimub rahvalemmiku valimine.

Esmakordselt valiti Eesti kauneim vanaema eelmisel aastal. Võistlusele olid kutsutud ka eelmise aasta finalistid, kes said nautida sõud ja meenutada eelmise aasta emotsioone. Mullune võitja Lilia Kozlova kroonis pärija isiklikult.

Konkursi lõplikud tulemused:

Grandma Universe Estonia 2019 — Svetlana Giterman

Classic Universe Estonia 2019 — Jana Haas

Classic/Grandma Universe Estonia 2019 People’s choice — Natalja Sahharova

Classic Universe Estonia 2019 I — Olga Rennit

Classic Universe Estonia 2019 II — Rina Mõnzu

Grandma Universe Estonia 2019 I — Inge Lukk

Grandma Universe Estonia 2019 II — Roza Rustanovich

Grandma Universe Estonia 2019 III — Natalja Mänd

Classic/Grandma Universe Estonia 2019 Model — Svetlana Giterman

Classic/Grandma Universe Estonia 2019 Talent — Irina Mõnzu