"Filmi viimasel perioodil hakkame "sünnitama". Nii filmi algust kui ka meie filmi peategelast Johannest. Loodan et mõlemad sünnitused lähevad hästi. Enne suve periood olin mures sellepärast, kas tuleb väga vihmane suvi, aga oli pigem Aafrika kliima. Detsembri alguses kahtlesin selles, kas lund üldse tuleb, ja seda on nüüd tulnud sedavõrd, et eile kukkus mulle katuselt lumemass peaaegu pähe. Tuli tunne, et peaks olema ettevaatlikum enda soovides, sest lund on tõesti piisavalt ja kliima on mänginud täitsa head produtsenti, aga mina õnneks kehva meteoroloogi," kommenteerib võtete kulgu ja võtete viimast perioodi režissöör Lauri Randla.

Juulis ja augustis 2018 toimusid võtted Sillamäel, Tallinnas, Kohtla-Järvel ning pikemalt Raplas Okta Centrumis (endises KEKi hoones).

"Hüvasti, NSVL" on humoorikas ja haarav lugu Johannesest, kes sündis enneaegsena oma tudengist üksikemale ning jäi vanavanemate kasvatada 1980ndate Eestis. Ettevõtliku Johannese saatuseks on olla üksildane ja teistest erinev, kuni ta 10-aastasena leiab oma esimese armastuse. Sama ajal kukub foonil kokku NSVL.

Filmi stsenarist, režissöör ja helilooja on Lauri Randla, operaator Elen Lotman, kunstnik Jaana Jüris, kostüümikunstnik Mare Raidma, produtsendid Peeter Urbla ja Mark Lwoff (Soome). Filmi tootjad on Exitfilm ja AB Bufo OY (Soome). Tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Soome Filmifond, Soome Rahvusringhääling YLE ja Euroopa Kaastootmisfond Eurimages.

Filmi peategelast Johannest mängib Niklas Kouzmitchev, teistes osades Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja, Nika Savolainen, Jekaterina Novosjolova, Elene Baratšvili, Dima Bespalov, Anne Reemann, Liina Tennosaar, Piret Krumm ja Viktor Lanberg. Film on eesti, ingeri ja vene keeles.

Filmi esilinastus on planeeritud 2019. aastasse.

Lauri Randla on saanud Soomes Aalto/ELO filmikoolist bakalaureuse- ja magistrikraadi filminduses. Produtsendi Peeter Urbla koostöö Lauri Randlaga algas lühifilmiga "Mausoleum" (2016, 26 min), mis on seni pälvinud juba kaheksa rahvusvahelist auhinda: 2016 Toronto lühifilmide festivalil parima välismaise filmi auhinna, festivalil "ShortCuts Bucharest" Rumeenias publikuauhinna, festivalil "Scanoramas" Vilniuses parima filmi tiitli, festivalil "Accolade Global Film" eriauhinna, filmifestivalil "Mumbai Short" žürii eriauhinna ja tänavu Lillehammeri filmifestivalil "Amandus" auhinna helilahenduse eest.

Exitfilm ja Peeter Urbla produtsendina on olnud mitmete Eesti noorte filmitegijate esiletooja ning tootnud nende esimesed professionaalsed filmid; nende hulgas sellised nimed naug Anri Rulkov, Jaak Kilmi, Andres Maimik, Rainer Sarnet, Marko Raat, Raimo Jõerand, Edina Csüllog jpt.