Raamatut aitasid avada näitlejad Britta Vahur, Rein Oja ja Ain Lutsepp. Lisaks autorile said esitlusel sõna ka Varraku peatoimetaja Krista Kaer ning kirjandusteadlane Rein Veidemann. Autorile esitas küsimusi Elo Mõttus-Lepik.

248-leheküljeline teos jõudis poelettidele teisipäeval. “Suvi sulab talvel” on Mart Kadastiku esikromaani “Kevad saabub sügisel” iseseisev järg. Autori esimest romaani „Kevad saabub sügisel“ on müüdud üle 3000 eksemplari.

Romaani keskmeks on seksuaalsuse otsingud ning raamatu tegevus toimub 2013. aasta suvel ja sügisel. Inimese seksuaalsus võib väljenduda väga erinevalt: nähtavalt ja nähtamatult, häälekalt ja hääletult, nii sõnade kui kehade dialoogis. Meelad mõtted viivad romaani meestegelasi – endine ajakirjanik, rikas ärimees, lugupeetud arst, tuntud ooperilaulja, kogenud poliitik – üha sügavamale noorte naiste maailma. Nukralt grotesksetes suhetes kogevad mehed vabanemisrõõmu, erutavat lähedust ja ka pettumust. Ei mehed ega naised ole intiimelu haprasse hämarusse sattunuina enam need, kes nad igapäevavalguses paistavad olevat.