Täna keskpäeval algas Tallinna vanalinnas Tsirkuse Rongkäik, kus osales Eesti tsirkuserahvas, klounid, akrobaadid, nende sõbrad ning kõik tsirkusekunsti austajad. Rongkäik algas Vabaduse väljakult ning kulges lõbusas meeleolus Tallinna vanalinna tänavatel.

Hiljem toimus Vabaduse väljakul Tsirkuse Olümpia, kus pandi end proovile tasakaalu hoidmises, žongleerimises, kätel seisus ja jooksus, monoratta sõidus ja hularõnga keerutamises. Ehitati ka ehtsat Eesti püramiidi ning toimus fotovõistlus.

Mis toimub edasi?

Neljapäeval (17.04)
Kell 19.00 peetakse Kumu auditooriumis Eesti Tsirkuse Galat, kus astub üles Eesti tsirkuse paremik. Ainukordses programmis osalevad klounid Piip ja Tuut, ansambel „Kriminaalne Elevant“, OMAtsirkus, Tsirkusestuudio FOLIE, Vello Vaheri Tsirkusekool, Eesti Mustkunstnike Liit, Meelis Kubo jt Eesti tsirkuse noored artistid. Galaõhtut lavastab Terje Bernadt, Tsirkusestuudio Foliest.
Piletid Piletilevis: 13/18/20/25€

Pühapäeval (20.04)
Kell 16.00 toimub OMAsaalis, Kopli 25 TsirkuseRing. TsirkuseRing on laste ja noorte etteastetest koosnev galaetendus, kus esinevad erinevad tsirkusestuudiod ja akrobaatikakoolid: Tsirkusestuudio Folie, OMAtsirkus, Partnerakro, Westholmi tsirkusering ja paljud teised. Peale etteasteid (kell 18.00) on kõik suured ja väikesed vaatajad oodatud proovima noorte artistide juhendamisel nii trikke kui harjutusi, mida tsirkuses õpitakse. Galaõhtut lavastab OMAtsirkusest Kaja Kann.

Ülemaailmset Tsirkusepäeva tähistatakse igal aprillikuu kolmandal laupäeval, mis viiakse läbi maailma erinevais paigus viiendat aastat. Pidustused algavad märtsis ja kestavad terve kuu. Osalevate riikide arv sellel aastal ulatub 50-ni. Rohkem infot Ülemaailmse Tsirkusepäeva kohta nende kodulehel.