Kangemad mehed tulid peopaika juba eile, loomulikult selleks, et üks kõva sissejuhatav pidu maha pidada. Enne esimest artisti üllatas ilmataat kõva sahmakaga, kuid bändi lavale mineku ajaks jäi sadu järgi.

Rahvalt sai sooja vastuvõtu naisvokalistiga Porthead, kuid ka avaesineja Horror Dance pävis publikult heasoovlikku mõminat. Lätlaste Blinded memory ei hoidnud tagasi ja publiku poolt võeti bänd hästi vastu - rahvas hüppas ja kargas. Kodumaine asenduseineja Taak tuletas nii mõnelegi heldimusega vanu aegu meelde. Rahvast tõmbasid ligi ka Kosmikud, kes esitlesid uuemat materjali.

Õhtu peaesinejat Lacuna Ccoili küll hoiatati, et eestlased on tuim rahvas ja ei pruugi kaasa elada, kuid õnneks suutsid itaallased Hard Rock Laagri külastajad siiski käima tõmmata. Suurem osa publikust laulis kaasa Depeche Mode'i kaverit "Enjoy the silence", ent paadunud fännid teadsid muidugi teistegi laulude sõnu.

Vaata lähemalt galeriist!

Tänavusel festivalil astuvad üles gooti- ja alternatiivmetali hiiglane Lacuna Coil (ita), Austraalia metalcore kuningas Parkway Drive, legendaarse repertuaariga I Am Morbid (usa), alistamatult massiivne Crowbar (usa), hämmastavalt ärritav Kurjam ning oma värskeima loomingu toovad publikuni Kosmikud.

Lisaks eelnevatele bändidele saab näha ning kuulda veel järgnevaid tegijaid: In The Woods (nor), Saille (bel), Ajattara (fin), Dying Gorgeous Lies (ger), Blinded Memory (lat), Eversin (ita), Talbot, Must Hunt, Signs Of Execution, Deceitome, Portread, Horror Dance Squad, Mang Ont, Aghor, Intrepid ja Bestia.