Vana-Vigala kalmistu püha hiie ümber ja kuldsete viljapõldude vahel mürtsuv pisike aga väga tubli raske roki festival üllatab iga eelarvamuslikku kodanikku oma puhtuse, sõbralikkuse ja festivalikaaslastega, keda pole iial igav vaadata. Pikad ja võimsad juuksed (meestel), neoonvärvid, needid, tätoveeringud, kõike näeb! Samas kinnitas üks t-särkide, plaatide ja muu nänni müüja Publikule, et kui keegi peaks ilmuma kohale sellises outfitis, mis sobib pigem ööklubisse, oleks see ka täiesti okei. Selliseid meil seal ometi kohata ei õnnestunud. Samuti puudusid tavaliste festivalide püsi-VIPid, kohata õnnestus vaid Kosmikute bassimeest Kõmmarit, Metsatöllu poisse ja melomaan Robert Kõrvitsat.

Hard Rock Laagri esimese päeva artistidest tasus tõeliselt oodata ja nautida peaesinejat Testamenti USAst ja Endstille'i Saksamaalt, kes panid ööpimeduse saabudes terve taevalaotuse vappuma. Ülejäänud päevavalguses esinenutest soovitab Publik kindlasti edaspidi silma peal hoida Forgotten Sunrise'il ja Catafalcil, teise päeva maiuspaladeks on kindlasti Maxtraktor, Pedigree, Marduk ning rahvusvaheliste läbimurde saavutanud Talbot, kes esineb sel aastal muide ka Roskile festivalil.

Et Hard Rock Laagrit nautida, ei pea seal olema 12 aastat kohal käinud. Väga paljud raske roki sõbrad on laagrile sama truud kui koer oma kondile ja esinejate nimekiri pole sugugi peamine, mis rahva kohale meelitab. See on pigem nende teema, kes otsustanud paaril viimasel aastal sellesse suurde metalperekonda astuda. Vabalt võib kinnitada, et legendaarsemaid sumisemisi toimub telklaagris, kus rahvas on rahumeeli püsti ajanud lisaks oma magamisasemetele ka lauad, toolid, grillid, varjualused ja sättinud sisse lausa ühiste mängude ala. Võetakse vaikselt napsu, arutletakse muusika üle. Kõigil on aega maa ja ilm ning just täpselt selline üks festival olema peabki!