“Sangarite” peategelased on uljad Viru ärikad, kes põgenevad raudse eesriide tagant, et nautida läänes elu, mida nähtud Ameerika teleseriaalidest. Nõukogude Eesti noored võetakse Rootsis vastu kui kangelased ning uue elu märksõnadeks saavad erootikafilmid, glämmrokk, KGB ja lihtne raha. Kui särast saab põgeniku argipäev, otsustavad poisid elul taaskord sarvist haarata.

Neljapäeval kõikjal üle Eesti esilinastuva seikluskomöödia režissööri Jaak Kilmi sõnul on “Sangarite” lugu lõbusaks seikluskomöödiaks lausa loodud.

“Filmis saavad kokku tõsielulised seigad ja fantaasia, et rääkida lugu, mis juhuste teistsugusel kokkulangevusel oleks võinud ka päriselt juhtuda,” ütles Kilmi. “Noorte jaoks on “Sangarid” ilmselt midagi paralleelmaailma ja muinasjutu vahelist. Nõukaaja noortele aga korralik nostalgialaks.”

“Sangarite” näitlejad ning teised filmi loojad saabusid punasele vaibale Volga ja Žigulidega, et tuua ka esilinastusele filmi atmosfääri.

Filmis sangarite lugu rääkivaks Ralf Tammeks kehastunud Märt Pius toonitas, et tegu ei ole lihtsa naljafilmiga, vaid tegelaste unistuste ja reaalsuse kokkupõrge loob nii lõbusaid seiklusi kui tõsiseid konflikte, mis panevad sõpruse kõvasti proovile.

“Peategelased Ralf, Mario (Karl-Andreas Kalmet) ja Kapp (Veiko Porkanen) on iseloomult väga erinevad tüübid, mistõttu sobivad nad hästi kokku, kuid satuvad ka põhimõttelisse konflikti,” lausus Pius. “Hea klapp oli meil ka kogu filmitiimiga, ent erinevalt Ralfist, Mariost ja Kapist ei tulnud meil omavahel siiski suuri konflikte lahendada.”

Pius meenutas, et nagu Ralfil, oli ka tema esimene välisreis Soome. Erinevalt filmitegelastest toimus see juba iseseisvas Eestis ja koos perega, ent pakkus talle 6-aastasena sama suurt hämmeldust kui filmis kehastatud noorele täiskasvanule.

Kolme peategelase kõrval astuvad üles veel Hendrik Kalmet, Ott Sepp, Marika Barabanštšikova, Tõnu Kark, Andres Dvinjaninov, Esko Salminen, Volkswageni matkabuss ja paljud teised.

Film põhineb Martin Alguse originaalstsenaariumil, kes aitas kirjutada Eesti publikurekordi löönud “Klassikokkutuleku”. Lavastajaks on Jaak Kilmi, keda kinokülastaja teab kui “Disko ja tuumasõda” ja “Sigade revolutsioon” režissööri. Filmi operaator on Aigars Sērmukšs, kunstnik Katrin Sipelgas, kostüümikunstnik Anu Lensment ja monteerija Tambet Tasuja.

Milline oli esilinastuse kohapealne melu, näed galeriist!