Into the Valley on Rootsist alguse saanud festival, mis toob kolme päeva jooksul kokku house- ja technomuusika täielikud tipud, peaesinejatena astuvad üles Vene päritolu DJ Nina Kraviz, Jeff Mills ja Dixon. Ühtekokku esineb festivalil 69 muusikut.

Mõne aja eest teatas 29. juunist 1. juulini Rummu karjääris toimuv elektroonilise muusika festival, et Into The Valley toob Eesti majandusse üle 1,5 miljoni euro ning festivalile on oodata üle 6000 külastaja 50st eri riigist.

Festivali peakorraldaja Mattias Hedlund ütles, et kõige usinamad piletiostjad tulevad Saksamaalt, Itaaliast, Inglismaalt, Rootsist, Soomest ja Venemaalt ning valdav osa festivalikülastajaid on välismaalased. "See on hea võimalus turundada meie riiki üle kogu maailma ja suurendada Eesti tuntust välismaal," lisas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso kommentaariks.

Kolmapäeval lahvatas aga uudis, et festival jäi ootamatult turvameeskonnata. Korraldusmeeskond ei olevat olnud suuteline algselt festivaliga käed löönud Meeskund Security OÜ'ga nõuetekohast koostööd tegema. Festivali teiseks päevaks saavutati koostöö aga turvafirmaga ARES Security, kes külastajate heaolu ning turvaliluse eest hoolitsenud on.

Pilte rajust festivalipeost näed galeriist: