„Emotsioonid olid esietenduse eel ja ajal laes,“ kirjeldas „Planeet Harmoonia“ idee autor ja lavastaja Helen Rekkor. „Ma loodan kogu südamest, et inimesed said elamuse ja Birgitta festivali publikule avanes selle teosega uks imelisse visuaalteatri maailm,“ lisas Rekkor.

„Planeet Harmoonia“ jutustab ilmaruumis rändavast tulnukast Pii, kes ühtäkki Maa atmosfääri satub. Maal tutvub ta inimolenditega ning võtab ette suure missiooni. Teos käsitleb laiemalt planeedi ressursside kasutamise ja digitaliseerumise temaatikat, ning teekonda harmoonia saavutamisel. Spetsiaalselt Birgitta festivaliks valminud teost kantakse ette vaid ühel korral.

Rollides astusid üles Rauno Kaibilainen tulnukana ning Andres Roosileht, Sandra Lange, Alden Mayfield. Loovmeeskonda kuuluvad veel koreograaf Kati Kivitar, videokunstnik Sander Põldsaar ja paljud teised.

„Planeet Harmoonia” etendusl kõlas Tallinna Kammerorkestri, Mick Pedaja, Angeelia Pedaja, Kristjan Randalu ja Sander Mölderi elava muusika. Teose muusikaline juht ja dirigent on Kristjan Järvi.

Täna, 10. augustil jõuab publiku ette Balletigala, mille fookuses on Eri Klasi loometeekond balletidirigendina. Balletigala kunstiline juht on Toomas Edur.