Õhtuleht heitis pilgu eri aastate vastuvõttude pildigaleriidesse ning tõdes, et võrreldes varasemaga on muudatusi küll. Näiteks polnud tänavu kohal plejaadi muusika- ja kultuurivaldkonna inimesi - puudusid Lenna Kuurmaa, Kristiina Ehin, Silver Sepp, Tiia-Ester Loitme, Aarne Saluveer, Tõnis Mägi, Ruslan Trochynskyi, Tanel Padar, Märt Avandi, Jüri Arrak, Üllar Saaremäe, Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper. Vastuvõtul polnud sel korral ka Allar ja Anna Levandit.

Tuntud poliitnägudest olid puudu Siim Kallas abikaasaga, Siiri ja Mihkel Oviir, kohal polnud ka Signe ja Kalju Kivi, kes on aastate viisi vastuvõttudel käinud.

Külaliste hulgas polnud plejaadi ettevõtjaid, juriste ja pangandustegelasi, kes olid varem stammkülalised, näiteks puudusid Armin Karu, Raivo Vare, Vahur Kraft, Meelis Milder, Leon Glikman, Indrek Laul, Indrek Neivelt, Margus Reinsalu ja Aivar Rehe.

Presidendi kantselei kõneisik Piret Pert ütles eespool mainitud isikute kohta, et mitu neist olid küll kutsutud, aga ei saanud erinevatel põhjustel vastuvõtule tulla. "Kutsutute arvule seab tavaliselt oma piirangu ka asukoht – kui on suuremad ruumid, on võimalik rohkem inimesi kutsuda ja vastupidi," lausub ta.