"Sel kevadel toimub Eestis üks Euroopa olulisemaid toidukultuuri sündmusi – kokkade võistlus Bocuse d’Or Europe ja nii toimetavad aastapäeva suupistetega sedakorda Eesti tippkokad, kes seda võistlust korraldavad. Pakume külalistele tavapäraselt häid ja huvitavaid Eesti maitseid ja vastuvõtu pidulaua aitavad katta ka kümme Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli ning kümme Viljandi kutseõppekeskuse kokaõpilast. Nii saavad alles alustavad kokad teha koostööd Eesti tippkokkadega, kes on meie toidukultuuri juba maailma viinud ja sel aastal Eestis Bocuse d’Or Europe`i korraldavad. Peale kokaõpilaste on peoõhtule palutud kätt harjutama ka paarkümmend teenindusõpilast," sõnas Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik.

Külalised saavad maitsta nii liha kui ka kala, lisaks pakutakse taimetoidu- ja veganampse.

Bocuse d`Or keskendub maitsepuhtusele ja seda joont hoitakse ka aastapäeva kokkade suupistetes, et tuua välja põhitooraine parimad maitseomadused.

Kasutatud on võimalikult palju väiketootjate toodangut, näiteks veis tuleb Viljandimaalt, jänes Abjalt, räim Hiiumaalt, luts Peipsist, Võrtsjärvest latikas ja angerjas, kitsejuust Järvalt. Külalistele on maitsmiseks 48 erinevat suupistet ja kokku valmistatakse ligi 16 000 ampsu.

Magusa eest hoolitsevad Anneli Viik käsitöökommide ja Kertu Lukas Suhkruinglist oma minikookidega ja siit leiab samuti erinevaid kohalikke maitsenüansse.“

Vaata lähemalt videost!