“Ma arvan, et hümni laulmise reeglid on kasulikud pigem nendele, kes laulavad," mõtiskles Karl-Erik Taukar. "Oleme oma lähiajaloos kohanud neid hetki, kus on püütud hümni rikastada omapoolsete arranžeeringutega ja tihtipeale on näha, et rahvas pole seda hästi vastu võtnud. Reglement, kuidas hümni laulda, teeb asja lihtsamaks hümni lauljatele, pillimeestele ja orkestritele, et mitte hakata oma avangardiga seda rikastama.

Reet Linna leiab, et austamine on A ja O: "Hümni tuleb kaitsta ja hoida, seda tuleb laulda kõige õigematel hetkedel ehk väga suurtel tähtpäevadel, lörtsima seda ei peaks. Selle seaduse kohta ei oska ma öelda ei nii ega naa, see on tegelikult südametunnistuse asi. Mõnigi kultuuriinimene on öelnud, et ma võin seda kodus ka laulda sellel õigel hetkel, kui ma tahan. Lihtsalt austagem seda!" Küsimusele, kas seadust on tarvis, kas hümni on juba vääralt kasutatud, leidis lauljanna, et tõepoolest, midagi hirmsat pole veel juhtunud: "Seda pole veel lörtsitud. See on nagu torm veeklaasis."

Tõnu Kõrvits arutleb samuti, et seadust pole tarvis: "Püüdes kõiki asju seadusega reguleerida, võib olukord muutuda teistsuguseks või isegi groteskseks. Hümn on meie kõigi jaoks püha asi ja kui seda laulda austuse, stiili ja armastusega, võib seda teha igal pool."

Kadri Voorand mõtiskleb hümni olemuse üle: "Hümn on midagi sellist, mida me ei saa matemaatiliste mõõtmete sisse toppida, sellel on oma ajalugu ja traditsioon – põhjus, miks see on. Tühjale koha peale midagi sünnitada oleks täiesti kasutu, sest sellel on tähtsus ja ajalugu. Pigem võiks inimestele selgitada. Mind muusikuna huvitab, kas sellest saaks mõelda kui omaette nähtusest." Küsimusele, kas lauljana ta söandaks hümni kuidagi omamoodi seada, vastas naine, et kindlasti mitte: "Ei julge, mult on palutud hümni laulda korduvalt siin ja seal, olen üldiselt keeldunud. Kui ma hümni laulan, siis väga selgel põhjusel – tunnustamaks oma isamaad."

Rein Rannap toob mängu ajaloo: "Enne kui midagi kaitsma hakata ja seadusesse raiuda, võiks selle üle rohkem arutada – mis see hümn ikkagi võiks olla. 30ndatel oli suur diskussioon, et tollane on selline mitterahvuslik vanaegse muusika ja tekstiga, äkki valida midagi uut või lausa teha hümnivõistlus. Praegu oleks ilmselt viimane aeg selle peale mõelda enne, kui see seaduseks saab."