Jari Sinkkonen, Timo Parvela

Tõlkinud Mare Leino

232 lk, kõvad kaaned, 140x200

Kooliastuja vanematele kirjutatud südamlik raamat on autorite sõnul sündinud vajadusest tutvustada vanematele tänapäevase kooli argipäeva, leevendamaks ahistust, mida paljude esimese klassi õpilaste vanemad tunnevad.

Raamat jutustab, kuidas paistab üks tavaline koolipäev lapse ja õpetaja silmade läbi, mida lapsed koolis läbi elavad, millised suhted seal valitsevad, kuidas koolis õpitakse ja kuidas saab vanem last toetada.

Nii Eesti kui Soome lapsed lähevad kooli 7-aastaselt. Ometi vaatab Eesti Soome haridussüsteemile alt üles nende suurepäraste PISA-tulemuste pärast, samas ei pea ükski soome laps kooli minnes oskama lugeda ega kirjutada? Milles peitub soome kooli salanipp? Taibukas lugeja võib raamatust sellegi üles leida.

Timo Parvela on soome lastekirjanik ja endine õpetaja, Jari Sinkkonen töötab lastepsühhiaatrina ja on olnud ka kooliarst. Selline tandem annab toreda kombinatsiooni, kus meditsiinilist ja pedagoogilist pädevust täiendab ladus sulejooks. Raamatu eestindanud Tallinna Ülikooli õppejõud Mare Leino kirjutab eessõnas, et kuna Eesti laste koolistress algab aastaid varem kui Soomes, siis võiks see trükis olla kõigi väikelaste vanemate, aga ka õpetajate ja üliõpilaste kohustuslik lektüür. Ikka selleks, et kooliahistust oleks vähem.

Telli raamat siit.