Lavale jõudsid maailmatasemel balletitantsijad Saksamaalt, Soomest, Eestist, Venemaalt ja Rootsist – paikadest, mis mängisid balletidirigent Eri Klasi loometeekonnal olulist rolli.

Ballett oli maestro Eri Klasi kirg. „Ta tõesti tunnetas oma töös, mida tantsijad vajavad. Balletigala tõi kokku nende teatrite tantsijad, kus Eri Klas oma karjääri jooksul balletidirigendina tegutses,“ kirjeldas gala kunstiline juht Toomas Edur.

Balletigalal astusid üles Anna Laudere ja Edvin Revazov Hamburgi Balletiteatrist, Rebecca King ja Ben Kuefler Soome Rahvusballetist, Alena Shkatula, Andrea Fabbri ja Jevgeni Grib Eesti Rahvusballetist, Natalya Ogneva ja Artem Khoroshilov N. Kasatkina ja V. Vassiljovi nimelisest Moskva Riikliku Akadeemilise Klassikalise Balletiteatrist ning Haruka Sassa ja Dawid Kupinski Rootsi Kuninglikust Balletiteatrist.

Tänavune Balletigala üllatas nii klassika kui ka modernse balletiga Youri Vámoselt, Alexandre Eckmanilt ja suurkujult John Neumeierilt. Tantsijate liikumist laval täiendas muusikaliselt festivali peakülaline Moskva Novaja Opera orkester dirigent Jan-Latham Koenigi juhendamisel.

Birgitta festivali kolmandal päeval, 11. augustil on kavas ballett „Don Quijote“ Tbilisi Z. Paliashvili nimelise riikliku ooperi- ja balletiteater tantsusolistide ning Moskva Novaja Opera orkestri esituses.