“Ma ei oska öelda, mis edasi on saanud. Edasi on saanud nii palju, et tegeleme oma järgmiste Kinoteatri projektidega. Otseselt see Linnateatri hooaeg on minu panusega lõppenud, mina olen oma etendused ära mänginud,” lausus Kalmet “Ringvaatele” antud intervjuus.”

Oma edaspidiseid suhteid Linnateatri ja Elmo Nüganeniga ta kommenteerida ei osanud: “Tegemist on minu õpetajaga, Linnateatri peanäitejuhiga. Me oleme piisavalt erinevad, võib-olla erinevad põlvkonnad — kas me nüüd nii suured sõbrad olime?”

Kalmeti sõnul taandus sel kevadel lahvatanud skandaal liialt persoonide peale ja küsimused laiemalt on jäänud tahaplaanile: “Ühelt poolt mina, võib-olla teiselt poolt Elmo. Need küsimused laiemalt on jäänud tahaplaanile. Kes on siis hea, kes on siis paha? Kes on rohkem süüdi, kes on vähem süüdi? Milline on Elmo, milline on Henrik? Mingil hetkel nad saavad seal Panso pildi ees kokku, aga mingid küsimused jäävad tahaplaanile.”

Näitleja hinnangul tuleks rohkem tähelepanu pöörata hoopis teatrite rahastamisele, repertuaariteatrid versus projektiteatrid, näitlejate palgale, repertuaari valikutele jne. “Ma ütlesin suhteliselt ausalt, mis ma mingisugustest asjadest arvan. See, kui keegi võtab artiklist välja mingi ühe lõigu ja teeb sellest uudise ning hakkab telefonimäng ja mingi muu teema saab suuremaks — see on muidugi kahetsusväärne. Võib-olla mingisugust teemat oleks võinud ju tasakaalukamalt ja pikemini lahata, et asi ei olekski läinud nii persoonide küsimuste peale,” nentis Kalmet.