“Kõigepealt tahan ma öelda lihtsalt, et mul on väga kahju, et see asi üldse nii kaugele on läinud ja vastab tõele, et ma andsin lahkumisavalduse,” lausus Linnateatriga 5 aastat kestnud töösuhte lõpetanud Kalmet eile õhtul "Aktuaalse Kaamera" kultuuriuudistele.

Linnateatri peanäitejuht Elmo Nüganen lisas, et ka temal kahju, et see asi nii kaugele läks, kuid teater on rahuldanud Henriku lahkumisavalduse ja sellega kuulutati teema ammendunuks.

Kehakeele eksperdi Atali Stahlmani hinnangul oli intervjuu näol tegemist lühinäidendiga: “Hästi lavastatud Henrik Kalmeti lahti laskmine. Mõlemad kontrollisid pilguga, kas teine pool peab stsenaariumist kinni. Kalmet oli väga kohmetu ja Nüganeni pilgust oli näha viha.”

Kuigi Oidsalu sõnul sunniti näitlejat lahkuma, siis Kalmet lükkas oma avalduses sellise jutu ümber: “Kedagi ei ole sunnitud selleks, see on minu isiklik otsus olnud ja see ei tähenda, et minu koostöö Linnateatriga siin kohal lõppeks.”

“Kindlasti on nad teinud mingisuguseid omavahelisi kokkuleppeid, et ei minda riiuga lahku, aga selge see, et Kalmet sealt vabatahtlikult ei lahkunud,” usub Stahlman. “See, kuidas nad seda esitlesid — iga lause peale üks vaatas ühele otsa ja teine teisele — no see ei ole normaalne. See oli stsenaariumi järgi tehtud näidend ja nad kontrollisid, kas teine ütleb seda, mida eelnevalt kokku sai lepitud. Kui Elmo Nüganen ütles, et nüüd on kõik ja teema on ammendatud, siis see oligi näidendi finaal.”

Stahlman ütleb, et Kalmetil polnud selles olukorras mitte mingisugust läbirääkimisruumi: “Ilmselgelt tundis ta end ääretult kohmetult ja ebamugavalt. Kõik niidid olid Nüganeni käes. Seda oli piinlik vaadata.”