Uude koostöölavastusse Sõltumatu Tantsu Laval on lavastajad Ruslan ja Artjom kutsunud osalema Viljandi Kultuuriakadeemia tantsuteooria õppejõu Kai Valtna ning tantsukunsti õppejõu Raido Mägi, kelle kõrvale on dialoogipartneriks kaasatud nende tudeng, tantsukunsti üliõpilane Anumai Raska. Erilisel, mitte-hierarhilisel meetodil loodava lavastuse tiimis on ka valguskunstnik Oliver Kulpsoo.

Lavastus võtab temaatiliselt vaatluse alla ohvri kontseptsiooni, projitseerides selle etendajate ja publiku peale, tuues samaaegselt paralleele ajalooliste tõlgendustega vabadusest ja iseseisvusest. Erinevatest rahvustest, elu- ja lavakogemustest koosnev trupp on hämmingus ja küsib: millal maailm ulatab mulle minule kuuluva koogitüki?

Ruslan Stepanovi ja Artjom Astrovi koostöös on varasemalt publikuni jõudnud tantsulavastus „Невесомость“ (Kanuti Gildi SAAL, jaanuar 2018) ning lavastusprotsessi showing Hiiumaa Tantsufestivalil (august 2018).

Ruslan Stepanov on eesti koreograaf, kes on tantsija ja koreograafina töötanud Vanemuise balletitrupis, elanud ja töötanud Saksamaal Görlitzis ja Berliinis, hetkel tegutseb vabakutselisena Eestis.

Artjom Astrov on tuntud teatrimaastikul eelkõige helikujundajana. Ta loob ka eksperimentaalset räpp-muusikat Benzokai nime all ning on plaadifirma Serious Serious üks asutajatest. Hetkel töötab ja elab Viinis ja Tallinnas.

Raido Mägi on etendusi andnud rahvusvaheliselt nii Ukrainas, Poolas, Soomes, Rootsis, Taanis, Norras, Saksamaal, Austrias, Prantsusmaal, Hollandis, Belgias, Šveitsis kui ka Venemaal. Ta on kogemusi jaganud Tallinna Kõrgemas Lavakunstikoolis, Tallinna Ülikoolis, Nice-Sophia Antipolis Ülikoolis, Helsingi Teatri- ja Tantsukõrgkoolis jm. Laval on Raido koostööd teinud Charles Linehani, Xavier Le Roy, Susanne Berggreni, Amaia Urra, Juan Domínguezi, Tino Sehgali, Mart Kangro, Merle Saarva, Taavi Kerikmäe, Krõõt Juuraku ja paljude teistega.

Kai Valtna on hariduse saanud Tallinna Pedagoogikaülikoolist kultuurihariduse erialal ning Guildhalli Muusika- ja Teatrikoolist Londonis ajaloolise tantsu erialal. Kai töötab TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia Etenduskunstide osakonnas tantsuteooria ja tantsuajaloo õppejõuna ning Tantsukunsti programmijuhina.

Anumai Raska on Viljandi Kultuuriakadeemia tantsukunsti tudeng. Ta on tegelenud tantsuga 8 aastat. Pikemas perspektiivis naudib ta õpingute võlu ning otsinguid oma erialal.

Oliver Kulpsoo on lõpetanud Viljandi Kultuurikolledži valguskujundaja erialal. Töötanud NUKU teatris, Von Krahlis ja Sõltumatu Tantsu Laval valguskunstniku ja tehnikuna. 2017. aasta teisest poolest on Oliver vabakutseline kunstnik ning teinud valguskujunduste kõrval ka valgusinstallatsioone.

Sõltumatu Tantsu Lava (STL) on teater ja kaasaegse tantsukunsti platvorm Telliskivi loomelinnakus. STL keskendub liikumise ja kehaga tegelevate lavastuste väljatoomisele, mis kasutavad nüüdisetenduskunstile omast väljenduslaadi. Lisaks etendustele toimuvad STL-is töötoad, loomingulised residentuurid, loengud, korraldatakse nüüdistantsu uute tulijate platvormi Premiere ning kunstnike vaba kohtumisplatvormi — ürituste sarja Greenfield. STL on võtnud selge positsiooni Eesti nüüdistantsu arendaja ja valdkondliku eestkõnelejana.

Ruslan Stepanovi ja Artjom Astrovi “Performance STL-is” esietendus on 28. märtsil 2019, järgmised etendused 18. ja 19. aprillil ning 9. ja 10. mail kell 19:00 Sõltumatu Tantsu Laval.