Hooaeg algab 14. augustil Jerry Bocki menumuusikali "Viiuldaja katusel" etendustega.

Traditsiooniline "Vana Tallinn Gala" toob rahvusooperi solistid, koori ja orkestri koos mitmete tuntud külalissolistidega 24. augustil Tartu ja 25. augustil Tallinna publiku ette.

Esimese uuslavastusena jõuab 21. septembril lavale Giacomo Puccini ooper "Tütarlaps kuldsest läänest". Selle lavastab üks meie aja suurnimedest ooperimaailmas, Argentina tenor, dirigent, lavastaja ja stsenograaf José Cura, kes on tuntud intensiivsete ja omanäoliste ooperitegelaste kujutamise poolest.

Hingedepäeval, 2. novembril kõlab Kaspar Männi juhatusel Tallinna Jaani kirikus Gounod’ "Püha Cecilia missa" Rahvusooper Estonia solistide, koori ja Estonia Seltsi Segakoori esituses. Orelil Ene Salumäe.

Sügishooaja balletisündmusena toob Eesti Rahvusballett 8. novembril vaatajateni balletiõhtu Eesti autorite loomingust, millega tähistatakse Eesti balleti 100. sünnipäeva. Ettekandele tulevad Eve Mutso, Tiit Helimetsa ja Jevgeni Gribi lühiballetid Eesti heliloojate muusikale.

8. novembril kõlab Vanemuise kontserdimajas ja 10. novembril Estonia kontserdisaalis maailma ooperilavadel harva mängitud teos, Leonard Bernsteini operett "Candide".

Vello Pähn: ""Candide" on rahvusooperi kummardus helilooja ja dirigent Leonard Bernsteinile tema 100. sünniaastapäeva puhul. Sellest teosest on helilooja kirjutanud ka kontsertversiooni, mis tuleb kergelt lavastatuna meil ettekandele. "Candide" on eriline teos, see mängib žanrite piirimail, ühendades endas suurepärase muusika ja koomilise süžee."

Tartus tähistatakse kontsertettekandega ühtlasi kontserdimaja 20. sünnipäeva.

Pühadeaega mahub traditsiooniline rahvusooperi jõulukontsert "Rahvusooperi jõulutervitus" Tallinna Jaani kirikus 21. detsembril ja vana-aastaõhtul hoogsatest operetimeloodiatest kantud Estonia ball.

Ballikülalised saavad eksklusiivse võimaluse näha katkendeid 9. jaanuaril esietenduvast kaheosalisest kontsertetendusest Imre Kálmáni elust, loomingust ja armastusest. Peaosades Hans Miilberg ja Helgi Sallo.

19. jaanuaril tähistab oma 50. sünnipäeva Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur ning sel puhul on laval pidulik balletigala.

Uus ooperiaasta algab vene ooperiklassika tähtteosega – 25. jaanuaril jõuab lavale Nikolai Rimski-Korsakovi ooper „Tsaari mõrsja“. Selle lavastab Peterburi Kammerooperi asutaja ja kunstiline juht Juri Aleksandrov.

18. veebruaril kordame aasta tagasi populaarseks osutunud kohvikuformaadis kammerkontserti Estonia kammersaalis. 7. märtsil kõlab Estonia kontserdisaalis sümfooniakontsert, mille dirigent on Vello Pähn. Ette kantakse Hector Berliozi Reekviem.

Kevadhooaja balletisündmuseks on 29. märtsil esietenduv kuldne klassika, Sergei Prokofjevi "Romeo ja Julia", mille lavastab Toomas Edur. 28. aprillil toimub traditsiooniline rahvusvahelise tantsupäeva gala.

Hooaega jääb lõpetama Bernsteini armastatud muusikali "West Side Story" uuslavastus Georg Malviuselt. 24. mail esietenduv muusikal on tänapäevane Romeo ja Julia lugu, mis oma unustamatu muusika ja võimsa koreograafiaga muutis sügavalt muusikaliteatri nägu. "West Side Story" piletid saabuvad müügile sügisel 2018.

Ka sel hooajal kannab reisikihk estoonlasi lähemale ja kaugemale. Etendusi antakse lastemuusikaliga "Karlsson katuselt" Jõhvi kontserdimajas, Paide Muusika- ja Teatrimajas ning Pärnu kontserdimajas.

Ooper "Pilvede värvid" reisib Haapsalu Kultuurikeskusesse, Paide Muusika- ja Teatrimajja, Pärnu kontserdimajja ning Vanemuise teatrisse. Eesti ajaloo uuskäsitlus "Eesti ajalugu. Ehmatusest sündinud rahvas" jõuab Tartusse ning operett "Linnukaupleja" Jõhvi kontserdimajja ja Paide Muusika- ja Teatrimajja.

Eesti Rahvusballett võtab ette Eesti-sisese ringreisi Tšaikovski "Pähklipurejaga", toob "Uinuva kaunitari" etenduse Haapsallu ning 15.–18. novembrini külastab Glasgow Tramway kaasaegse kunsti festivali Eve Mutso ja Toomas Eduri lühiballettidega.

Uue hooaja ringreiside tähtsündmuseks on külalisetenduste andmine jaanuari algul Moskva Suures Teatris, kus tulevad ettekandele ooper "Tannhäuser", lasteballett "Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi" ning ooperigala koos Moskva Suure Teatri solistidega.