Kui, siis võib-olla on asi isegi varasemast hullem, kuna termin “kommertsmodell” näib olevat saatanast. Teisisõnu inimene, kelle ilu pole imelik, vaid pigem klassikaline, tähendas castingule tulnud kandidaatide meelest tavalist beibet, kes pole ei piitspeenike ega pluss-suuruses, kuid on vähemasti endale külge riputanud kireva variatsiooni küüne- ja juuksepikendusi ning kunstrindu. Ja on otseloomulikult äärmiselt kõrge enesehinnanguga! Suutmatus end modellisaate elementaarse ajalooga kurssi viia on igal aastal fenomenaalne — hoolimata sellest, et teleajalugu on näidanud isegi meil Eestis vändatud kolme hooaja vältel seda, et tagasihoidlikkus on voorus, igasugused "tuled ja viled" pigem häirivad moeloojaid ning skandaalne iseloom ja pidev hädaldamine tagavad üksnes arusaamatusi, mitte edukaid fotosessioone. Lubati vanemaid ja küpsemaid osalisi — kuhu nad jäid?

Saatejuhid õnneks on enam-vähem samad — Eesti andekamaid ja töökamaid moeloojaid Liisi Eesmaa ja parim kodumaine moefotograaf Toomas Volkmann. Ja kuigi kolmanda kohtuniku Urmas Väljaotsa lahkumisest on kahju, siis tema siirdumine Burberry moemajja Londonis annab ainult kinnitust sellele, millise professionaaliga on tegu. Selle üle on aga väga hea meel, et kohtunikepaneel oma värskeima liikme Mari-Liis Helviku näol taas naiselikumaks muutus.

Nüüd aga saate enda juurde. Kuna reklaami paljususe üle nurisemine on mõttetu, sest ilma selleta poleks ilmselt saadet üldse, siis seda teemat pikemalt ei puuduta. Väga tervitatavad on formaadimuudatused nagu ootamatused väljahääletuses ja kohtunik Mari-Liisi osalemine modellide igapäevaelus. Sellist asja rahvusvahelisest formaadist justkui ei mäletagi tegelikult… Aplaus! Äkki suudab Mari-Liis neid võimatuid rüblikuid veidi korrale kutsuda. Küll aga tekkis esimese episoodi lõppedes küsimus, kuhu jäid saate lõppu kuuluv harjumuspärane stuudioplokk, kus näidatakse ja analüüsitakse tehtud fotosid ning jagatakse osalistele kiitust ja laitust ning saadetakse kõige kehvem dramaatiliselt minema? Kas puudus see ainult täna või ka edaspidi? Elame, näeme.