Kalmer Tennosaare lauljakuulsusele andis kindlasti tugeva panuse varasem telekogemus. 1955. aastal võitis ta ETV diktorite võistluse ja asus tööle Eesti esimese meestelediktorina, nii et lauljakarjääriga alustas ta juba n-ö sissetöötatud näoga. Välimusest olulisemaks peeti toona vokaalseid võimeid ja need olid Kalmeril laitmatud. Seda kristallselget ja loomuliku kõlaga häält pole Eesti kergemuusikas siiani keegi jäljendada suutnud.

Kalmer Tennosaar, foto: erakogu

Tennosaare mõju nõukogude estraadile oli tohutu. Ta oli esimene, kes loobus kangeks tärgeldatud ja õlakutega toestatud pintsakutest, esines laitmatult istuvates ülikondades, laulis keeles, mida nõukogudemaal küll ei mõistetud, kuid mida tuldi läbi Siberi pakase kuulama ka sadade kilomeetrite tagant. Kalmeri itaaliakeelsed lööklaulud „Cuccucia”, „Solenzara”, „Volare” ja paljud teised hullutasid masse kuuendikul kogu planeedist.

Piletid juba müügil

Suvel mängitav lõbus muusikal „Vana klaver” on ühe armastatuima legendi teekond läbi 60ndate aastate kuni tänapäevani välja. Laval saab näha selliseid Eesti muusika märgilisi tegelasi nagu Georg Ots, Heli Lääts, Onu Bella ja Jaak Joala. Samuti tema parimate sõprade hulka kuulunud telelegende Valdo Panti, Hardi Tiidust ja õepoeg Mati Talvikut ning Nõukogude Liidu kangelasest kosmonauti German Titovi.

Kalle Sepp, Sepo Seeman, tantsutüdrukud ja saateansambel muusikali reklaamklipi võtetel. Foto: Kairit Leibold

See on lugu lihtsast ja südamlikust maapoisist, kellest saab saatuse tahtel lavatäht ning tuhandete lemmik. See on lugu vastamata armastuse elukestvast valust ja romantilistest unistustest, liivajooksnud suhetest, suurest ning väikesest õnnest. Elust enesest.

Etendused toimuvad looduskaunis Kiidjärve pargis Põlvamaal (Taevaskoja lähedal) juulis ja augustis.

Jaga
Kommentaarid