Turvakodu vabatahtlik Ida näeb ühe põhjusena, miks inimesed just hüljatud kassidele kodu soovivad pakkuda, vajadust teha midagi head. Peale ilusate lugude, kuidas abikäe ulatajad just endale sobiva kiisu on leidnud ja vastupidi, kuulsime kaadrite taga veel seda, et turvakodus on teineteist leidnud ka kassid omavahel. Et muinasloole täiuslik lõpp anda, adopteeriti need kiisud ühe pere poolt.

Veel jutustas Ida meile ühe kurva, kuid õnneliku lõpuga loo traagilise elusaatusega kiisust, kes endale ülimalt hooliva ja armastava omaniku leidis.

Vabatahtliku jaoks on tema töö eelkõige teraapiline tegevus, sest nurrumootorite eest hoolitsemine pakub rahuldust.

Idal on ka endal kodus kass, kes on emafiguur kõikidele neiu korterist läbi käinud turvakodu kiisudele. Ida oma karvapall peseb ja hellitab hüljatud kassikesi, kellele vabatahtlik ajutiselt kodu on pakkunud.

Erinevalt levinud müüdist, mis ütleb, et kassidega on lihtne ja nad on koertest tuimemad, kinnitab Ida, et kasse on väga erinevaid. Nii kehtib turvakodus põhimõte: kassile tuleb leida sobiv peremees ja peremehele sobiv kass. Seda vastavalt nende vajadustele, iseloomudele ja eelistustele.

Vaata, mida Ida meile veel rääkis ja millised kassid turvakodus elavad!