Klubiõhtu stseenis tegid kaasa noored, kes valiti välja avalikul üle-eestilisel casting’ul osalenud enam kui 600 kandidaadi hulgast. Osa väljavalituist on nüüdseks juba kaasa teinud ka väiksemates kõrvalosades.

“See on täielik müüt, et eestlased on kinnised ja häbelikud. On olnud mitmeid juhuseid, kus keegi tuleb võttele nö. taustale kõndima, aga osutub platsil nii säravaks ja põnevaks näitlejaks, et oleme andnud talle võimaluse osaleda läbiva kõrvaltegelasena mitmes stseenis,” kirjeldas filmi stsenarist ja režissöör Anu Aun. “Tõeline rõõm on näha, kuidas inimesed, kes igapäevaselt tegelevad absoluutselt teistsuguse tööga kui näitlemine, lustivad kaamera ees mängida ning suhtuvad oma rolli täie tõsiduse ja pühendumisega,” kommenteeris ta.

Polaarpoiss” on lugu andekast noorest fotograafist Mattiasest, kelle unistuseks on peale keskooli lõpetamist minna Berliini fotograafiat õppima. Tema plaanid seab ohtu armumine hulljulgesse bipolaarsesse kaunitari Hannasse, kes tõmbab Mattiase kaasa sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega pahuksisse. Päästes Hannat tema enese küüsist, paneb Mattias toime kuriteo, mis ähvardab ta aastateks trellide taha viia. Karistusest pääsemiseks on ainult üks viis – lasta end süüdimatuks tunnistada. Selleks tuleb Mattiasel teeselda ainsat vaimuhaigust, mida ta tunneb – bipolaarsust.

“Polaarpoisis” teevad kaasa Katariina Unt, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Jaan Rekkor, Ene Järvis, Raivo Adlas, Andrus Vaarik, Rein Oja jt. Filmi operaator on Heiko Sikka, peakunstnik Jaagup Roomet, kunstnik Tiiu-Ann Pello, kostüümikunstnik Kristina Lõuk ja monteerija Margo Siimon. Filmi fotograaf on Renee Altrov, produtsendid Priit Pääsuke ja Kaspar Kaljas, tootja Luxfilm.