Kui MØ jaoks oli tegemist esimese Tallinna kontserdiga, siis soomlanna Alma on siinmail käinud korduvalt nii artisti kui ka turistina. “Ma tõesti armastan seda kohta. Viimati esinesime MyHits Awardsil ja meil oli väga hull järelpidu ning me nägime väga lahedaid kohti. Mulle tõesti meeldib tagasi olla, nii et ma olen elevil,” rääkis Alma vahetult enne kontserti antud intervjuus.

Novembri alguses astus ta mitmete Eesti muusikute kõrval üles Saku Suurhallis toimunud MyHits Awards galal, kuid tema lemmikuks on hoopis Tommy Cash: “Temaga oleks lahe koos midagi teha,” mõlgutab lauljatar koostöömõtteid. “Me pole otseselt koostööst rääkinud, pigem pidutsemisest. Aga seda ei või iial ette teada — ta on minu meelest väga lahe ja ta teeb hästi lahedat / veidrat oma asja, millele ma alati ka ise kaasa elan.”

Alma nendib, et tänasel päeval on artisti roll midagi enamat kui lihtsalt meelelahutaja — igapäevasel on vaja tegeleda sotsiaalmeediaga ja hoida end kõigega kursis. “Kõik kulgeb väga kiires tempos ja artistidel ei ole tegelikult kunsti ning muusika loomiseks väga palju aega,” seletab ta. “Ma ei ütle, et see on 100 % halb asi, aga pinget on kindlasti rohkem. Ma pole küll 60ndatel muusikuna tegutsenud, kuid oletan, et siis oli veidi lihtsam. Toona ju polnud sotsiaalmeedia poolt tekitatud pinget, et kõike on vaja saada kiirelt. Aga ma ka armastan seda — olen Spotify artist ja armastan seda. Spotify on minu teema.”

Kust sai Alma endale hüüdnime “Cyberalma”, millised teemad on tal hetkel südamelähedased ja mida arvab ta Eurovisionist? Vaata videot ja saad teada!

Möödunud kuul ilmus Alma esimene singel tema kauaoodatud debüütalbumilt, mis ilmumas 2019. Laul nimega “Cowboy2 on Alma kirjutatud ja see valmis Helsingi ja LA vahel koostöös produtsentidega Justin Tranter (Gwen Stefani, Justin Bieber), Sarah Hudson (Nicki Minaj, Ariana Grande, Halsey) ja BloodPop (HAIM, Grimes). “Cowboy” paljastab Alma unikaalse hääle kôrval tema julge ja värske laulukirjutaja oskuse.

Koos tema kiidetud EP “Dye My Hair”, hittide “Chasing Highs” ja “Phases” FT French Montana (eksklusiivse Charli XCX’i loodud muusikavideoga) ja 2018 mixtape’ga “Heavy Rules”; on Alma kogunud kokku üle 350 miljoni Spotify kuulamise ja olnud iTunes’i edetabelite eesotsas üle maaima.

Mainekas BBC Music Sound of 2018 märkis Alma artistide hulka keda kindlasti jälgida, ta sai “Best Finnish Act” MTV EMA auhinna ja nimetati “Artist To Watch” VEVO DSCVR poolt.