Kuigi algselt kevadel ilmavalgust nägema pidanud raamatu ilmumist lükati raamatu olulisima kõrvaosalise (või ehk isegi teise peategelase) Edgar Savisaare tervise pärast edasi, siis Vilja kinnitusel raamatu sisu sellest ei muutunud, ehkki veidi tihedamaks läks küll. Kuuldavasti ei ilmunud teos just Edgar Savisaare õnnistusega - kas ja kuidas püüti raamatu väljaandmist takistada? "Ma ei tea, kas siin on palju sellist, mis talle ei võiks meeldida," nendib Vilja. "Tal ei olnud mingit infot selle kohta, mis siin raamatus on. Pigem oli küsimus selles, et ta ei tahtnud, et mina üldse tema elust kirjutaksin."

Kuivõrd kaugele Vilja raamatus paljastustega läks ning kust jooksis tema jaoks piir? "See ei ole paljastus, see on natuke isegi nagu teraapia. Käisin läbi valusad momendid oma elust. Püüdsin neid distantsilt vaadata, et miks ma mingeid otsuseid tegin. Kahtlemata ei ole siin kõike ära räägitud, sest inimesed on ju inimesed ja eraelus on kõiksuguseid seikasid. Kindlasti ei räägi ma ära kõike oma kodusest elust," märgib ta ning lisab, et "kes mida sõi ja mida jõi" olnuks juba liig.

Teoses on lisaks Edgarile ja Viljale aga ka kolmas osapool - nende tänaseks 25-aastane tütar Rosina. Kas ka temaga aru peeti? "Põhimõtteliselt oleme me täiskasvanud inimesed ja tema ei ole üldse seotud poliitikaga, rohkem teadlase tüüpi. Tal polnud öelda konkreetseid soovitusi, ta lihtsalt ütles, et ju poliitikas käitutakse teistmoodi. Lahkhelisid polnud, aga paari momenti temaga puudutasime," selgitas Vilja.

Kas aga tütar oli üldse teadlik mõnedest aspektidest, mida raamatus on kirjeldatud, sealhulgas peatükk, milles selgub, et ta polnud täiesti soovitud laps. "Ma arvan küll, et ta teadis seda kõike, sest ta oli tark laps ja teadis natuke rohkem kui võibolla nii mõnedki teised lapsed. Eks ta jälgis ja tal oli oma arusaamine ammu meie elust Edgariga," lisas Vilja.

Mida Vilja veel rääkis, vaata videost!